Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τάσεις: Φθινόπωρο- Χειμώνας 2013- 2014

d&g

Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ότι η μόδα δεν κάνει τα "άλματα" που έκανε παλιότερα, αλλά αντιθέτως εστιάζει σε κλασικά κομμάτια και χρώματα.

Φυσικά αυτό μπορώ να το αποδώσω κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί εκτός από τη μικρή μας χώρα, όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα τη στροφή σε πιο διαχρονικά ρούχα και αξεσουάρ.


Έτσι, λοιπόν, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις τάσεις του φθινοπώρου 2013 και του χειμώνα  2014 συνειδητοποίησα πόσα κοινά έχουν με τις περσινές, που θα βρεις εδώ, αλλά και με εκείνες προηγούμενων ετών που ενδέχεται να έχουμε ξεχάσει στο πίσω μέρος της ντουλάπας μας.


1. Κόκκινο- Μπορντό- Μπλε
Trends 2014

Το κόκκινο, αλλά κυρίως οι σκουρότερες αποχρώσεις του, είναι πολύ της μόδας, όπως και το χειμώνα του 2013. Αλλά και οι αποχρώσεις του μπλε βρίσκονται σε όλες τις κολεξιόν των μεγάλων οίκων.


2. Άσπρο- Μαύρο
Ralph Lauren

Το κλασικό που λέγαμε! Πολύ in!


3. Δαντέλα- Διαφάνεια
Louis Vuitton Fall 2013

Αδυνατώ ακόμα και να θυμηθώ πόσα χρόνια τώρα είναι η δαντέλα μόδα. Σίγουρα φέτος το χειμώνα παραμένει στις πρώτες θέσεις των τάσεων!


4. Παστέλ Χρώματα

Διαχρονικά και all weather, οι καλοκαιρινές σας μπλούζες μπορούν να φορεθούν μέσα από ζακέτες, πουλόβερ και μπουφάν και το χειμώνα. Επίσης, εκείνο το ροζ παστέλ σακάκι που αγοράσατε πέρυσι; Δε θα το αποχωρηστείτε ούτε φέτος!


5. Prints. Πολλά prints!


Baroque, Floral, Ρίγες, Ψυχεδελικά, Πιέ ντε πουλ, Καρό. Αν τα "φοβηθήκατε" το χειμώνα του 2013 (και κάποια από αυτά και το χειμώνα του 2012), φέτος δε μπορεί παρά να τα φορέσετε. Σ' αυτά προστέθηκε και η τάση του china print, που βοηθάει τις λιγότερο τολμηρές με τη διχρωμία της.


6. Μεταλλικά
tory burch fall 2013, winter 2014

Ρούχα, αξεσουάρ και νύχια συνεχίζουν την "παράδοση" που δημιούργησε ο προηγούμενος χειμώνας και... αστράφτουν! Χρυσό, ασημένιο, μωβ, ροζ, όλα τα χρώματα έχουν τη μεταλλική version τους και φορτιούνται και φέτος πολύ!


7. Ογκώδη πανοφόρια

Τα παλτό έχουν "μεγαλώσει" κατά ένα νούμερο και τα κασκόλ έχουν ακολουθήσει. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δε θυσιάζουμε την υγεία μας για μικροσκοπικά παλτουδάκια και μεταξωτά φουλάρια, αλλά απολαμβάνουμε τη ζέστη που μας προσφέρουν εκείνα που τυλίγονται πολλές φορές γύρω μας.


8. Άκακμπτες τσάντες
Bag trends fall winter 2013- 2014

Αποχαιρέτα τη μαλακή τσάντα σου και αντικατάστησέ τη με μια από σκληρό δέρμα ή δερματίνη, από αυτές που όλες έχουμε στη ντουλάπα μας εδώ και χρόνια.


9. Δέρμα
Oscar De La Renta

Όπως κάθε περίοδο, το δέρμα αποτελεί διαχρονική αξία με διάρκεια στο χρόνο. Μαύρο ή με χρώμα φοριέται όλη μέρα!


10. Γούνα
Fall 2013, Winter 2014

Οι γούνες κατέκλησαν τις πασαρέλες το Φθινόπωρο του 2012 και φέτος μοιάζει τίποτα να μην έχει αλλάξει! Η γούνα φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μόνο προσοχή! Να είναι οικολογική!

+1. Και φυσικά... όλα τα παραπάνω μαζί! Mix and Match!

KENZO- Παστέλ γαλάζιο, oversized γούνινο μπουφάν.

JUST CAVALLI- Κόκκινο, δερμα, print

LΟUIS VUITTON- Γούνα, prints, μεταλλική λεπτομέρεια στο ύφασμα.

TOM FORD- Oversized γούνινο παλτό, διαφάνεια, δαντέλα, prints.

HERMES- Black and White, oversized παλτό, τσάντα από σκληρό δέρμα.

TOPSHOP UNIQUE- Μεταλλικά υφάσματα, oversized παλτό, τσάντα από σκληρό δέρμα, δερμάτινες λεπτομέρειες.


by Βανίλια.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενημερωμένο ποστ!!!! Ακολουθούμε! ;)

    http://chicates.blogspot.gr/
    https://www.facebook.com/Chicates

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας chicates! Ακολουθούμε κι εμείς (και μας αρέσετε!)...

      Διαγραφή