Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Christmas Movies!

The time is here!

...αυτό δεν κάνει, άλλωστε, και το σινεμά;

Η εποχή των Χριστουγεννιάτικων ταινιών έχει, επιτέλους, έρθει (και πρέπει να είμαι ένα από τα λίγα άτομα που το απολαμβάνουν τόσο πολύ)!


Όσες φορές κι αν τις δω, πότε δε μου είναι αρκετές. Σε μερικές, μάλιστα, ξέρω ακόμα και τους διαλόγους απ' έξω και παρόλα αυτά, για ακόμα μια χρονιά θα τις παρακολουθήσω με πολύ μεγάλη μου χαρά. Ο λόγος, φυσικά, για τις αγαπημένες μου Χριστουγεννιάτικες ταινίες, οι οποίες συνοψίζονται στις εξής δέκα:

10. The Holiday.


Μοιρασμένο μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής το Holiday σε αφήνει με την αισιόδοξη σκέψη του ότι τη μαγική εποχή των Χριστουγέννων όλα είναι δυνατά. Αισιόδοξη και ρομαντική, ακριβώς στα πρότυπα κάθε Χριστουγεννιάτικης ταινίας που σέβεται τον εαυτό της.

9. Nightmate before Christmas.


Tim Barton at his best! Η ιστορία αφορά ένα σκελετό, ο οποίος έχοντας βαρεθεί να γιορτάζει τα Χριστούγεννα αποφασίζει να απαγάγει τον Άγιο Βασίλη. Έξυπνη πλοκή και φοβερό animation σε μια ταινία άψογη από τόσες πολλές πλευρές.

8. National Lampoon's Christmas Vacation.


Όταν στα Χριστούγεννα μιας οικογένειας πάνε όλα στραβά. Μια ξεκαρδιστική "αμερικανιά" που αναφέρεται στα Χριστούγεννα μιας "τυπικής" αμερικάνικης οικογένειας. Από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του Chevy Chase κι ένας από τους πρώτους ρόλους της ταλαντούχας Juliette Lewis και του Leonard, από το Big Bang Theory.

7-6. The Bridget Jone's diary.


Όχι αμιγώς Χριστουγεννιάτικες, το παραδέχομαι, αλλά και οι δύο ταινίες με πρωταγωνίστρια τη "γεροντοκόρη" Bridget ξεκινούν και τελειώνουν την περίοδο των Χριστουγέννων, γεγονός που με έχει ωθήσει στο να τις παρακολουθώ μόνο κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Highlight και των δύο ο εξαιρετικά αστείος τσακωμός- ξύλο των Hugh Grant και Collin Firth μέσα σε ένα ελληνικό εστιατόριο, στην πρώτη και μέσα σε ένα συντριβάνι στη δεύτερη ταινία. Αξεπέραστες σκηνές- και μόνο στη σκέψη τους γελάω!

5. Scrooged.


Μια ταινία, η οποία θεωρείται πλέον κλασσική. Ο στριμμένος Μπιλ Μάρεϊ παίρνει ένα καλό μάθημα από τα τρία φαντάσματα που τον επισκέπτονται, με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς τη συμπεριφορά του απέναντι στη ζωή γενικότερα.

4: Το Τανγκό των Χριστουγέννων.



Έβρος στα χρόνια της δικτατορίας. Ένας φαντάρος μαθαίνει στον υπολοχαγό του τανγκό, προκειμένου να χορέψει με τη γυναίκα του αντισυνταγματάρχη στην γιορτή των Χριστουγέννων που θα γίνει στο στρατόπεδο. Το βιβλίο του υπέροχου Γιάννη Ξανθούλη μεταφέρθηκε μόλις πέρυσι στο σινεμά και αγαπήθηκε αμέσως. Αν δεν προλάβω να ξαναδιαβάσω το βιβλίο, θα ξαναδώ και φέτος την ταινία με μεγάλη μου χαρά.

3-2. Home Alone.


Ήμουν θυμάμαι 2, περίπου, χρόνια μικρότερη από τον πρωταγωνιστή της ταινίας όταν την πρωτοείδα και φυσικό ήταν να ταυτιστώ απόλυτα μαζί του! Και οι δύο ταινίες με πρωταγωνιστή τον Kevin Macallister , τον οποίο ξεχνούν οι γονείς του στο σπίτι ή στο αεροδρόμιο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, έμελλαν να γίνουν κλασσικές. Απίθανη ερμηνεία από ένα μικρό παιδάκι και ένας άριστος, όπως συνήθως, Joe Pesci μας δίνουν μερικές ώρες γέλιου, κατά τις οποίες γινόμαστε κι εμείς για λίγο παιδιά.

1. Love Actually


Όσες φορές κι αν το δω, ποτέ δε μου είναι αρκετό! Ρομαντικό, ατμοσφαιρικό, καλογυρισμένο, με πολύ (βρετανικό- το αγαπημένο μου) χιούμορ, αλλά και κοινωνικούς προβληματισμούς, απίθανο καστ και φοβερή μουσική επένδυση είναι ο,τι θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από μια Χριστουγεννιάτικη ταινία!


Καλή μας τηλεθέαση και Καλές Γιορτές!


by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου