Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Tips: Οι πιο εύκολες μπούκλες!


Αποκτήστε υπέροχα σγουρά μαλλιά χωρίς πιστολάκι, χωρίς κόστος, χωρίς χαμένο χρόνο!

Τους τελευταίους 6 μήνες δέχομαι συνέχεια φιλοφρονήσεις για τα μαλλιά μου. Δεν άλλαξα κούρεμα, δεν άλλαξα προϊόντα περιποίησης, δε χρησιμοποίησα πιστολάκι, δεν ξόδεψα ούτε ένα λεπτό παραπάνω απ' ότι συνήθως, απλώς εφαρμόζω ένα κόλπο που μου είχε πει πριν μερικά χρόνια ένας κομμωτής.

Τα μαλλιά μου είναι φυσικά κατσαρά, με τάσεις φριζαρίσματος. Πάντα, λοιπόν, διαμαρτύρομαι στα κομμωτήρια ότι την επόμενη μέρα από όταν λουστώ καταλήγω να μοιάζω περισσότερο με λιοντάρι, παρά με άνθρωπο!

Η λύση είναι απλούστατη και εφαρμόσιμη είτε έχετε ίσια είτε σγουρά μαλλιά!

Λούζεστε κανονικά και σκουπίζετε τα μαλλιά καλά, με μια πετσέτα. Αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά και όταν είναι ακόμα νωπά, εφαρμόζετε αφρό, ζελέ ή κρέμα για μπούκλες. Η δική μου επιλογή είναι συνήθως κρέμα, μιας και δε βαραίνει τα μαλλιά, δεν τα κοκαλώνει  ενώ ταυτόχρονα τα ενυδατώνει. Στη συνέχεια, χωρίζετε τα μαλλιά σε δύο ίσα μέρη και τα στρίβετε. Για πιο ανάλαφρες μπούκλες αφήνετε τα μαλλιά έτσι ακριβώς μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Για πιο έντονες μπούκλες, φτιάξτε τα στριμμένα μαλλιά σε δύο κότσους στα πλάγια του κεφαλιού (Princess Lea style!) και αφήστε και πάλι να στεγνώσουν (μπορείτε ακόμα και να κοιμηθείτε έτσι!).

Το αποτέλεσμα; Υπέροχες μπούκλες! ... και όλοι θα σας κάνουν κοπλιμέντα για... την επιδεξιότητα του κομμωτή σας!

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου