Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ύπνος ο θαυματουργός

Καταλάβατε για ποιο θέμα θα μιλήσουμε;

ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ.....



Για τις ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου...

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να με πείσω να κοιμηθώ νωρίς και να πείσω πιθανότατα και εσάς.. Γιατί μπορεί να είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και να ετοιμαζόμαστε (κάποιοι) για διακοπές - στο ζαχαρωτό θα βρείτε τα πάντα που αφορούν την προετοιμασία σας για υπέροχες διακοπές (δείτε προηγούμενα posts) - μπορεί η διάθεση να είναι στα ύψη ή τουλάχιστον πιο χαλαρή όμως ο ύπνος είναι θησαυρός ανεκτίμητος και εμείς το λησμονούμε.

Ε λοιπόν κάτι περίεργο συμβαίνει με μένα...Ενώ είμαι κουρασμένη, νυσταγμένη και τα σχετικά, ενώ ξέρω ότι θα το μετανιώσω αύριο το πρωί που θα ακουσθεί το ξυπνητήρι


και δε θα μπορώ να κουνηθώ από την κούραση, παρόλα αυτά παρατείνω τη μέρα όσο μπορώ.

Ξεχνάω προφανώς ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου:

α) ο οργανισμός μας βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας με αποτέλεσμα όλα τα συστήματα να ανανεώνονται και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσής τους.

β) το δέρμα μας αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα και έτσι το πρωί είναι πιο λαμπερό και ξεκούραστο.

γ) ο εγκέφαλος βρίσκει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και ενισχύεται η λειτουργία της μνήμης και της μάθησης.

δ) αποβάλλουμε την ένταση της ημέρας και ηρεμούμε.

ε) αυξάνονται οι πιθανότητες για μακροζωία αφού έχει αποδειχθεί από σειρά μελετών ότι ο επαρκής ύπνος ενισχύει τον οργανισμό και μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών.

στ) είναι μία καταπληκτική ευκαιρία να ονειρευτούμε (δική μου προσθήκη - φαίνεται;) και να λειτουργήσει η φαντασία μας δημιουργικά.




Επομένως δε μένει τίποτα άλλο από το να σας ευχηθώ "Όνειρα γλυκά και γρήγορα για ύπνο"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου