Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Tips: Ξεφορτώσου τους μαύρους κύκλους



Είτε επειδή δεν κοιμήθηκες καλά χθες το βράδυ, είτε επειδή έχεις πολύ άγχος, είτε επειδή δεν τρέφεσαι σωστά ή τελικά είναι θέμα γονιδίων, σήμερα ξύπνησες με μαύρους κύκλους κι έχεις πανικοβληθεί.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι: υπάρχουν μερικά πανεύκολα και αποτελεσματικά tips της (τελευταίας) στιγμής για εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους (κι όχι απλώς να τους καλύψεις με makeup).




1. Το παγωμένο κουτάλι


Ίσως να το έχεις ξανακούσει και να γέλασες, αλλά η μέθοδος λειτουργεί! Αλήθεια!
Βάζεις δύο κουτάλια της σούπας στην κατάψυξη για 15'. Τα βγάζεις και τα τοποθετείς πάνω στους κύκλους. Η μέθοδος λειτουργεί μέχρι να ζεσταθούν τα κουτάλια.


2. Κατάπλασμα αγγουριού ή ωμής πατάτας


Στην περίπτωση του αγγουριού μια ροδέλα σε κάθε μάτι για 15-20 λεπτά αρκεί: θα δώσουν στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία, θα "τραβήξουν" τους μαύρους κύκλους, αλλά και θα σε χαλαρώσουν.
Για το κατάπλασμα της πατάτας, το μόνο που θα χρειαστείς επιπλέον είναι ένα μπλέντερ. Λιώσε την πατάτα και στη συνέχεια άπλωσε τον πολτό αυτό γύρω από τα μάτια σου. Άφησε για 20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με δροσερό νερό.


3. Το τσάι


Είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας όταν το πίνουμε, αλλά όχι μόνο. Η σακούλα του τσαγιού μπορεί να έχει ακόμα μια χρήση.
Βάλε το σακουλάκι από το τσάι που έχεις ήδη φτιάξει στο ψυγείο μέχρι να είναι πλέον κρύο. Τοποθέτησέ το πάνω στους μαύρους κύκλους για 15 λεπτά και όταν το βγάλεις θα έχουν εξαφανιστεί οι μαύροι κύκλοι, αλλά και το όποιο πρήξιμο μπορεί να τους συνόδευε!


4. Ντομάτα και μέντα


Άλλη μια θαυματουργή κομπρέσα: σε χυμό ντομάτας προσθέτεις ποτοποιημένα φύλλα μέντας. Και πάλι αφήνουμε για 15' και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.


5. Λεμόνι


Είναι γνωστές οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού κι έτσι δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι μπορεί να είναι ευεργετικό και για τους μαύρους κύκλους μας. Βουτάμε ένα κομμάτι βαμβάκι σε χυμό από φρέσκο λεμόνι και τοποθετούμε στα μάτια μας για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε πολύ καλά (το λεμόνι έχει την ιδιότητα να "τραβάει" το δέρμα και είναι και πιθανό να "τσούξει" τα μάτια) με δροσερό νερό.

Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου