Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

E-shopping προτάσεις!

"Τα Χριστούγεννα είναι μια δαπανηρή γιορτή, όσον αφορά τα δώρα"- ΜΥΘΟΣ!


Όταν υπάρχει προγραμματισμός, τίποτα δεν είναι ακριβό!

Ο λόγος, φυσικά, για τα ψώνια από το internet, στο οποίο μπορείς να βρεις όλα τα προϊόντα που αγοράζεις (καλλυντικά, ρούχα, ηλεκτρονικά είδη, αξεσουάρ, βιβλία κ.ά) πολύ φθηνότερα απ'ότι στα μαγαζιά!

Μετά από έρευνα αγοράς, αλλά και... πραγματικές αγορές, σας προτείνω ανεπιφύλακτα τα παρακάτω ηλεκτρονικά καταστήματα, ανάλογα με το είδος που θέλει κανείς να αγοράσει.

1) Καλλυντικά

Τι πιο "κορτιτσίστικο" από μια βόλτα στο Hondos ή το Sephora για make-up, βερνίκια νυχιών, κολόνιες και είδη ευρείας κατανάλωσης (κυρίως) για γυναίκες; Οι αγορές των ίδιων ειδών από το internet 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες τις εβδομάδας! Το www.beautybay.com βρίσκεται στη διάθεσή μας για να προμηθευτούμε οτιδήποτε χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή, σε χαμηλές τιμές και με δωρεάν αποστολή σε όλο τον κόσμο! Στο beauty bay θα βρες (σχεδόν) όλες τις μάρκες καλλυντικών που χρησιμοποιείς, αλλά και άλλες πολλές που ούτε που είχες φανταστεί ότι μπορούν να βρεθούν τόσο απλά στην πόρτα σου!


2) Αθλητικά Είδη

Είτε είσαι fan των σπορ είτε όχι σίγουρα έχεις κάποιο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών και φόρμες για άνεση. Επίσης, σίγουρα έχεις κάποιο φίλο ή φίλη που προτιμά τα αθλητικά είδη περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο για δώρο Χριστουγέννων. Το site που θα σου λύσει τα χέρια είναι εδώ! www.eastbay.com και όλες οι μάρκες αθλητικών ειδών και όχι μόνο έρχονται στην πόρτα μας σε τιμές -40% απ΄ότι στα μαγαζιά!

Αν ανησυχείς για το νούμερο που θα πρέπει να διαλέξεις στα παπούτσια, για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις το ζευγάρι που θέλεις σε ένα μαγαζί της περιοχής σου και στη συνέχεια να το παραγγείλεις από το eastbay. Το καλό με το συγκεκριμένο site είναι ότι έχει παπούτσια και ρούχα τωρινής σεζόν, σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα από ότι τα βρίσκουμε στα καταστήματα.


3) Βιβλία

Ίσως το αγαπημένο μου άρωμα στον κόσμο: το άρωμα ενός βιβλίου. Πως μπορεί κανείς να αντικαταστήσει μια βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο με μια ηλεκτρονική αγορά χωρίς τη χαρά του ξεφυλλίσματος και του ευχάριστα χαμένου χρόνου ανάμεσα σε τίτλους, κλασικούς αλλά και καινούριους υπό τον ήχο Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών; Με τιμές που πολλές φορές ξεκινούν από 0,90€/ τίτλο! Φυσικά αναφέρομαι στο www.amazon.com, την "ελληνική" καινοτομία που μας έφερε στην πόρτα μας βιβλία φθηνά, μεταχειρισμένα ή καινούρια.

Πλέον όλα σχεδόν τα ελληνικά βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο βιβλίο με σημαντική έκπτωση. Εκτός αυτών, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που συγκεντρώνει πολλούς ελληνικούς τίτλους από όλους τους εκδοτικούς οίκους είναι το www.greekbooks.gr.

4) Ρούχα

Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά σίγουρα το www.yoox.com παραμένει η αγαπημένη μου. Designer ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε πολύ καλές τιμές περιμένουν να τα χαζέψουμε και να τα αγοράσουμε!

Και σ'αυτή την περίπτωση, τα περισσότερα ελληνικά και ξένα καταστήματα μόδας έχουν δημιουργήσει και ηλεκτρονικό κατάστημα, απ' όπου, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να προμηθευόμαστε τα ρούχα που επιθυμούμε με κάποια, μικρή, έκπτωση.


5) Ηλεκτρονικά Είδη, κοσμήματα, αξεσουάρ παντός είδους αλλά και όλα τα παραπάνω

Φυσικά αναφέρομαι στο www.ebay.com. Ένα site πλειστηριασμών και όχι μόνο! Στο ebay μπορείς να αγοράσεις τα πάντα (σοβαρά, ξέρω περίπτωση ανθρώπου που αγόρασε προφυλακτήρα για το αυτοκίνητό του!) μεταχειρισμένα ή καινούρια, συμμετέχοντας σε πλειστηριασμό ή με άμεση αγορά και με δικαίωμα επιστροφής, στα περισσότερα από αυτά.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ψωνίσει κάτι στο ebay και ξέρουμε το αίσθημα της ευχαρίστησης του να βρίσκεις ακριβώς αυτό που θέλεις σε ασυναγώνιστη τιμή. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα καν'το χωρίς δεύτερη σκέψη: ξεκίνα από κάτι μικρό, ένα συμβολικό δώρο όπως πχ μια θήκη κινητού- οι περισσότερες κυμαίνονται γύρω στα 0,90€, όταν σε κατάστημα της Αθήνας βρίσκεις πολύ μικρότερη ποικιλία σε τιμές που ξεκινούν από 12€!

Το www.ricardo.gr είναι η ελληνική "απάντηση" στο ebay και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αλλά μικρότερη, φυσικά, ποικιλία, μιας και οι πωλήσεις περιορίζονται εντός Ελλάδας. Η αποστολή, βέβαια, θα κάνει πολύ λιγότερο χρόνο να φτάσει απ' ότι αν παραγγείλεις κάτι από Κίνα ή Αμερική κι όσο αφορά ηλεκτρονικές συσκευές μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα είναι συμβατές με το ρεύμα  (την ισχύ και το φις) ή τα δίκτυα (σε περίπτωση "κλειδωμένων" κινητών) της χώρας μας.

Όλα τα παραπάνω site που αναφέρω τα έχω δοκιμάσει προσωπικά και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένη. Σημείωσε, μόνο, ότι μερικές φορές, αν η παραγγελία σου είναι μεγάλη σε όγκο ή τιμή, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσεις τελωνείο, δηλαδή τον ΦΠΑ. Στις παραγγελίες που έχω κάνει μου έχει τύχει μόλις δύο φορές να χρεωθώ επιπλέον, αλλά και πάλι η τιμή που πλήρωσα συνολικά ήταν χαμηλότερη εκείνης των καταστημάτων.

Και πιστέψέ με: η ειδοποίηση του ταχυδρομείου ότι έφτασε το/τα αντικείμενο/α που έχεις παραγγείλει είναι σχεδόν το ίδιο exciting με το να γυρίζεις σπίτι πτώμα από τα ψώνια κρατώντας δεκάδες σακούλες!

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου