Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μαγειρική: Η ευκολότερη συνταγή τυρόπιτας!

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, δεν είμαι μεγάλη θαυμάστρια της μαγειρικής. Τις περισσότερες φορές βαριέμαι να μαγειρέψω και προτιμώ να "ξοδέψω" το χρόνο μου σε κάτι πιο ενδιαφέρον ή σημαντικό. 

Η περασμένη Κυριακή ήταν μια από εκείνες τις μέρες που είχα αποφασίσει ότι δε θα έπιανα... κατσαρόλα ούτε για να τη μεταφέρω από το πλυντήριο στο ντουλάπι. Έλα όμως που τελευταία στιγμή μας ειδοποίησαν φίλοι ότι έρχονται για επίσκεψη; Σηκώθηκα νωχελικά από τον καναπέ κι εντός 30' είχα έτοιμη, μπροστά σε όλη την παρέα, την πιο εύκολη τυρόπιτα (τυρο-πιτσό-πιτα θα τολμούσα να την ονομάσω) που υπάρχει!



Τι υλικά χρειαζόμαστε:

3 Αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (light)
Τυρί (ακολουθεί λεπτομερής ανάλυση)
1 Ντομάτα
Ρίγανη
Πιπέρι


Σπάμε και χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν (προσθέτουμε και λίγο αλάτι- βοηθάει).


Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ρίγανη και πιπέρι.


Στη συνέχεια έχουμε δύο εναλλακτικές:
1. Προσθέτουμε στο μείγμα τυρί (φέτα, τριμμένο, blue cheese ή και όλα αυτά μαζί) ή
2. Κόβουμε κατσικίσιο τυρί σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε και λίγη φέτα στο μείγμα.



Τοποθετούμε μία λαδόκολλα στο ταψί μας και στη συνέχεια κόβουμε τη ντομάτα και φέτες και την τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα εναλλάξ με τις φέτες του κατσικίσιου τυριού.


Προσθέτουμε το μείγμα αυγών και γιαουρτιού στο ταψί, ψήνουμε για 25' και σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας το ταξί σε ένα μεγάλο πιάτο. Η τυρο-πιτσό-πιτά μας είναι έτοιμη.

(Δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία στο τελικό στάδιο, γιατι καταναλώθηκε σε δευτερόλεπτα από τους καλεσμένους μας κι εμάς τους ίδιους!)


by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου