Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μαλλιά: Πάνω ή Κάτω;

Άλλο ένα γυναικείο δίλημμα: να πιάσω ή να αφήσω τα μαλλιά μου κάτω; Στη δουλειά, σε επίσημες εκδηλώσεις ακόμα και στη θάλασσα!




Ακολουθούν μερικές αφορμές για να πιάσεις ή να αφήσεις κάτω τα μαλλάκια σου όταν δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.



Πιάσε τα μαλλιά σου αν:






Είναι Αύγουστος, είσαι στην Αθήνα και έχει 38oC. Δε μπορώ να διανοηθώ κάτι άλλο από έναν χαλαρό ψηλό κότσο ή μία κοτσίδα στο πλάι, κάτω από το λιοπύρι.

Έχεις συνέντευξη για δουλειά. Δε θα ιδρώσεις, δε θα χαλάσει το χτένισμά σου από το αεράκι που μπορεί να φυσήξει, θα αποφύγεις να πιάνεις, από αμηχανία, συνέχεια τα μαλλιά που μπορεί να πέφτουν στο πρόσωπό σου. Μία αυστηρή αλογοουρά είναι ο,τι πρέπει.

Είσαι άλουστη ή έχεις καιρό να πας κομμωτήριο. Και στις δύο περιπτώσεις τα μαλλιά έχουν χάσει τη φόρμα τους και δεν στρώνουν όπως θα ήθελες. Μία κοτσίδα ή ένας κότσος είναι η τέλεια λύση.

Έχεις πρόσωπο αντίστοιχο με αυτό της Megan Fox, της Angelina Jolie, της Amanda Sheifield, της Kate Backingsale κλπ. Δείξ’ τό!

Θέλεις να αναδείξεις τα κοσμήματά σου. Κολιέ και σκουλαρίκια «χάνονται» κάτω από τα μαλλιά, ακόμα και από τα κοντά καρέ χτενίσματα. Πιάσε ψηλά τα μαλλιά σου και δείξε τα αγαπημένα σου σκουλαρίκια.

Η δουλειά σου απαγορεύει τα μακριά ή "ελεύθερα" μαλλιά: εργαστήρια, ιατρικά επαγγέλματα, εστιατόρια, κουζίνες κλπ. Σ' αυτή την περίπτωση φρόντισε από το σπίτι να φτιάξεις μία όμορφη αλογοουρά ή ένα κότσο, ώστε να μην ασχοληθείς με... τρίχες στη δουλειά σου.

Άφησε τα μαλλιά σου κάτω αν:






Είσαι φρεσκολουσμένη. Θα μυρίζουν υπέροχα, θα στεγνώσουν φυσικά, θα είναι λαμπερά και αν θέλεις να τα πιάσεις δε θα «κάθονται» με τίποτα!

Θέλεις να αναδείξεις το κούρεμα ή το χρώμα τους.

Έχεις καιρό να κάνεις ανταύγειες ή να τα βάψεις. Αν τα πιάσεις, με οποιοδήποτε τρόπο θα δώσεις έμφαση στη ρίζα, κάτι που προσπαθείς να αποφύγεις. Άφησέ τα κάτω, αποφεύγοντας τις αυστηρές χωρίστρες.

Νιώθεις sexy και θέλεις να το δείξεις. Στους περισσότερους άντρες αρέσουν τα φυσικά μαλλιά. Με λίγη σιλικόνη ή λάδι θα δείξουν ακόμα πιο γυαλιστερά και μαλακά.

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου