Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Pink Martini – Splendor in Athens


Οι Pink Martini και πάλι κοντά μας στην Αθήνα, στο Λυκαβηττό, την Τετάρτη 11 Ιουλίου με τη μαγευτική Στόρμ Λάρζ στα φωνητικά. Σπεύσατε!




Τη μουσική τους τη γνώρισα τα τελευταία τρία χρόνια (το σχήμα δημιουργήθηκε το 1994, άργησα λίγο...) αλλά έκτοτε αποτελούν για μένα την απόλυτη μουσική, για να ταξιδεύεις (κυριολεκτικά και μεταφορικά), να ερωτεύεσαι, να χαλαρώνεις, να απολαμβάνεις με φίλους...Τα κομμάτια τους χαρακτηρίζονται από ένα μοναδικό συνδυασμό lounge, jazz, pop και κλασικής μουσικής. Το splendor in the grass του ομώνυμου άλμπουμ για παράδειγμα αποτελεί μία καταπληκτική ένωση, μίξη της ποπ μουσικής με κλασική (αξίζει να το ακούσετε, το κλασικό μέρος είναι από το Κοντσέρτο για Πιάνο No 1 του Tchaikovsky).

Το σχήμα ξεκίνησε από τον Thomas Lauderdale ο οποίος το 1994 απογοητευμένος από τη μουσική που άκουγε στις διάφορες πολιτικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που παρευρισκόταν, θέλησε να κάνει τη διαφορά. Έτσι, αντλώντας έμπνευση από τη μουσική όλου του κόσμου και όλων των ειδών, δημιούργησε τους Pink Martini. Ένα χρόνο αργότερα πλησίασε τη China Forbes, συμφοιτήτριά του από το Χάρβαντ και ξεκίνησαν να γράφουν μουσική μαζί. Το κομμάτι που τους έκανε γνωστούς ήταν το «Sympatique” το οποίο το γνωρίζετε όλοι – είμαι σίγουρη – δεδομένου ότι το έχουμε ακούσει σε εκπομπές, διαφημίσεις, παντού...Ίσως οι περίσσοτεροι να το γνωρίζετε ως «Je ne veux pas travailler»…

Η συνέχεια «magnifique» (καταπληκτική) μετά το «Sympatique», όχι μόνο με δικές τους επιτυχίες αλλά και με απίστευτες διασκευές διάσημων τραγουδιών, από όλες τις χώρες, σε όλες τις γλώσσες (ακόμη και την ελληνική, έχουν τραγουδήσει μοναδικά τα «Παιδιά του Πειραιά»).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους και θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε πολλές από τις επιτυχίες τους: pinkmartini.com, κάνοντας κλικ στην επιλογή audio. Θα κατακλυστείτε από μοναδικές μελωδίες. Αξίζει...!

Αγαπημένο άλμπουμ το Splendor in the Grass (πραγματικά απίθανο) στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει μια σειρά από υπέροχα τραγούδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου