Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μαλλιά: (Και) Τα κοντά είναι μόδα

Ονομάζεται Pixie haircut και είναι πολύ δημοφιλές στις σταρς τα τελευταία χρόνια. 



Εδώ και καιρό παρατηρούμε όλο και περισσότερες ηθοποιούς, τραγουδίστριες, παρουσιάστριες και τηλεπερσόνες να επιλέγουν κοντό κούρεμα. Ο λόγος μπορεί να είναι ένας ρόλος (στην περίπτωση, για παράδειγμα, της Ann Hathaway που για τα γυρίσματα της  μεταφοράς του πασίγνωστου βιβλίου του Β. Ουγκώ, "Οι Άθλιοι" αναγκάστηκε να κουρέψει την πλούσια κόμη της), η ευκολία ενός κοντού μαλλιού, το οποίο σίγουρα χρειάζεται λιγότερη περιποίηση από ένα καρέ ή ένα μακρύ, ή απλώς για αλλαγή, την οποία μπορεί να τους πρότεινε ο προσωπικός τους στυλίστας. 


Αν και το κοντό μαλλί παραπέμπει περισσότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες, η "καινοτομία" του Pixie είναι ότι αφορά μικρότερες ηλικίες λόγω των λεπτομερειών που το εκσυγχρονίζουν: έντονες μύτες, εμφανή ξυρισμένα σημεία, μακριά φράτζα, που δίνουν τη δυνατότητα για πολλά, διαφορετικά χτενίσματα:

1. Φυσικά

2. Κολλημένη φράτζα


3. Χωρίστρα

 4. Επιμελώς ατημέλητα


5. Σηκωμένα με τη βοήθεια spray ή αφρού



6. Με στέκα ή κορδέλα


7. Σπαστά


Με άλλα λόγια, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και οι ειδικοί διαβεβαιώνουν οτι το συγκεκριμένο στυλ "πηγαίνει" σε όλα τα πρόσωπα, ανεξαρτήτως του σχήματός τους, πάντα ανάλογα με το κούρεμα και την επιδεξιότητα του κομμωτή.






Μας αρέσει πολύ το στυλ, αλλά φοβόμαστε να το δοκιμάσουμε. 
Εσείς θα το τολμούσατε;  

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου