Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Tips: Προστάτευσε τα μαλλιά σου από το φριζάρισμα



Μπορεί να είναι κοινό φαινόμενο στα σπαστά ή σγουρά μαλλιά, αλλά δεν παύει να τα κάνει να  δείχνουν "καμμένα" ή "άρρωστα".


Αν και, από προσωπική εμπειρία, είναι δύσκολο να τα βάλεις με τη φύση, υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το φαινόμενο του... λιονταριού!

1. Ενυδατικό σαμπουάν σε συνδυασμό με κρέμα μαλλιών.

Όσο πιο ενυδατωμένα, τόσο λιγότερο φριζάρουν. Μετά το λούσιμο ένα leave-in conditioner μπορεί να κάνει θαύματα!


2. Φυσικό στέγνωμα.


Ένα απαλό πέρασμα με την πετσέτα, χωρίς τρίψιμο, και αποφυγή του σεσουάρ. Το πιστολάκι σίγουρα θα δώσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά σε βάθος χρόνου έχει την τάσει τα ξηραίνει τα μαλλιά μας.


3. Αποφυγή προϊόντων που περιέχουν αλκοόλ.

Το αλκοόλ καταστρέψει τα λιπίδια της επιδερμίδας μας, αλλά και εκείνα τα φυσικά λιπαντικά στοιχεία της τρίχας.


4. Χρήση προϊόντων με βάση το έλαιο Argane ή τη σιλικόνη.

Και πάλι από πείρα κι έχοντας αποκτήσει ένα πολύτιμο μπουκαλάκι φυσικού ελαίου Argane σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό!
Αν όμως δεν έχεις "πρόσβαση" σε ένα τόσο φυσικό (και ακριβό) προϊόν, μπορείς μετά το λούσιμο και την κρέμα- μάσκα μαλλιών να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν με βάση τη σιλικόνη. Η σιλικόνη δημιουργεί ένα φίλμ γύρω από την τρίχα συγκρατώντας την υγρασία μέσα και εμποδίζοντας εκείνη του περιβάλλοντος να περάσει και να φριζάρει την τρίχα.


5. Hands off!

Είναι πολύ δύσκολο, το ξέρω, αλλά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις όταν βλέπεις ότι φριζάρουν τα μαλλιά σου είναι να μην τα αγγίζεις. Όσο περισσότερο τα "ταλαιπωρείς" με τα χέρια σου, τόσο θα... "αντιδρούν"!

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου