Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Φρύδια: Το κάδρο του προσώπου


Τα φρύδια είναι το κάδρο του προσώπου. Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό; Προσωπικά πάρα πολλές φορές. Ωστόσο κάθε φορά συνειδητοποιώ πόσο αλήθεια είναι. Και ευτυχώς η μόδα προστάζει φυσικά φρύδια και η αλήθεια αυτή μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή.
Γιατί το λέω αυτό; Απλούστατα διότι δεν είναι δυνατό με εξαιρετικά λεπτά φρύδια να τονίσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, τα μάτια, το βλέμμα σου.

Τα λεπτά φρύδια που κάποτε ήταν στη μόδα, εδώ και καιρό έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στα φυσικά φρύδια και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις στα ιδιαίτερα χοντρά φρύδια (δες σχετική ανάρτηση http://zacharoto.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html). 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τελευταίας τάσης είναι το πασίγνωστο πλέον μοντέλο Cara Delevingne που όλοι μιλούν για τα πυκνά φρύδια της και την εμμονή της στο χαρακτηριστικό αυτό του προσώπου της που θεωρεί ότι είναι αυτό που την καθιέρωσε. Και όχι άδικα. Η Cara Delavigne έχει κατακτήσει τις πασαρέλες και πρωταγωνιστεί σε πάρα πολλές διαφημιστικές καμπάνιες διάσημων οίκων μόδας του εξωτερικού. 





Ωστόσο δε χρειάζονται υπερβολές. Η καθεμία από εμάς γνωρίζει πολύ καλά τι της πηγαίνει και τι όχι ή έστω με λίγο πειραματισμό μπορεί να δει στον καθρέφτη της το αποτέλεσμα και να αποφασίσει. Και πώς θα το κάνετε; 
Απλούστατα με τη βοήθεια ενός μολυβιού ειδικού για τα φρύδια που όλες οι εταιρείες έχουν (προσωπικά χρησιμοποιώ της Bourgois) μαρκάρετε τα σημεία (αρχή, μέση, τέλος του φρυδιού) και σιγά σιγά γεμίστε τα κενά. Μη το φοβηθείτε, αν το αποτέλεσμα βγει έντονο αφαιρείτε με μία μπατονέτα.


Μυστικό για φυσικά αλλά διακριτικά φρύδια - ελλοχεύει ο κίνδυνος να αγριέψει το πρόσωπο με πολύ σκούρα και έντονα φρύδια - είναι να προτιμήσετε μολύβι φρυδιών ένα τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό σας χρώμα. Διαφορετικά, περάστε το βουρτσάκι λίγο πάνω από το μέικαπ σας και χτενίστε τα ή ταμπονάρετε τα φρύδια σας με λίγη πούδρα. Έτσι θα "μαλακώσει" η απόχρωση και θα γλυκάνει το βλέμμα. Προσοχή όμως ελάχιστη ποσότητα μέικαπ ή πούδρας για να μη φανείτε στο τέλος "σκονισμένη" :).

Αγαπημένη συνήθειά μου, το τελευταίο διάστημα, είναι να εφαρμόζω άχρωμη μάσκαρα στην αρχή του φρυδιού μου, να χτενίζω προς τα πάνω και να δημιουργώ την αίσθηση του "ατημέλητα" αχτένιστου. Το αποτέλεσμα είναι όπως στη φωτογραφία που βρήκα στο διαδικτύο και παρουσιάζει πιστά το μικρό μου tip (για να γίνει κατανοητό). 


Mας αρέσουν πολύ τα φυσικά φρύδια διότι γλυκαίνουν το πρόσωπο, τονίζουν τα μάτια και κατά τη γνώμη μου "κρύβουν" χρόνια. Εσάς;

by Σοκολάτα 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου