Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Tips: Νύχια- όταν χτυπάει η καταστροφή!


Ο τίτλος της ανάρτησης είναι λιγάκι πιο βαρύγδουπος απ' ότι θα ήθελα να είναι, αλλά πόσες και πόσες φορές δε μας έχει συμβεί να έχουμε φτιάξει πολύ προσεκτικά τα νύχια μας κι ένα ή περισσότερα από αυτά να χαλάνε;

Είμαι από εκείνες που φτιάχνουν μόνες τους τα νύχια τους, όχι από τσιγκουνιά, αλλά επειδή μου αρέσει πολύ η διαδικασία και επειδή κανείς δε μπορεί να τα κάνει καλύτερα απ' ότι εγώ! Με την εμπειρία που έχω συλλέξει μέχρι σήμερα, λοιπόν κατέληξα στους εξής 5 τρόπους για την αποφυγή "καταστροφών" που σχετίζονται με το μανικιούρ ή το πεντικιούρ μας:

1) Περίπτωση "θολωμένου" βερνικιού
Έβαψες τα νύχια σου βράδυ, τα άφησες να στεγνώσουν καλά (έτσι νόμιζες) και έπεσες για ύπνο. 
Το αποτέλεσμα: το αποτύπωμα του υφάσματος του μαξιλαριού στο νύχι σου. 
Η λύση: βάζεις μία σταγόνα ασετόν πάνω στο νύχι και μία στο δάχτυλό σου. Πολύ απαλά περνάς το δάχτυλό σου πάνω από το χαλασμένο νύχι ώστε να λειάνεις την επιφάνειά του. Αφήνεις να στεγνώσει και περνάς με ένα διάφανο βερνίκι. 

2) Περίπτωση χαλασμένης άκρης
Στη δουλειά σου όλη μέρα ασχολείσαι με χαρτιά και οι άκρες του μανικιούρ σου "ξεφτίζουν" εύκολα. 
Το αποτέλεσμα: ενός είδους κακό γαλλικό, με την άκρη του νυχιού κατάλευκου και το υπόλοιπο στο χρώμα που είχες διαλέξει πριν 2-3 μέρες και πολύ σου πηγαίνει.
Η λύση: "μπαλώνεις" την άκρη με το χρώμα σου και αφήνεις να στεγνώσει. Στη συνέχεια εφαρμόζεις τη λύση Νο1 της παραπάνω περίπτωσης. Το μανικιούρ σου είναι good as new!

3) Περίπτωση σπασμένου νυχιού
Προς θεού μην κολλήσεις το σπασμένο κομμάτι (το έχω ακούσει κι αυτό)! 
Η λύση: ...το hansaplast! Λίμαρε το σημείο και τοποθέτησε ένα hansaplast στο συγκεκριμένο δάχτυλο. Έτσι θα αποφύγεις και κάποια μόλυνση (αν είναι βαθύ το σπάσιμο), αλλά και το αντιαισθητικό μισό βαμμένο- μισό σπασμένο νύχι που, πιθανό είναι να, πιάνεται παντού!

4) Περίπτωση "έβαψα και το δάχτυλό μου μαζί"
Βιαζόσουν, το χέρι σου δεν είναι σταθερό τα νύχια σου είναι πολύ κοντά.
Το αποτέλεσμα: μαζί με το νύχι έβαψες και το δέρμα σου. 
Η λύση Νο1: αφού ολοκληρώσεις το βάψιμο, με μια μπατονέτα με ασετόν αφαιρείς ότι βρίσκεται πάνω στο δέρμα. 
Η λύση Νο2: αγοράζεις ένα από τα ειδικά εμποτισμένα με ασετόν "στυλό" με μυτερή άκρη και δουλεύεις με περισσότερη ακρίβεια στα σημεία που έχεις βάψει και το δάχτυλό σου.
Η λύση Νο3: περιμένεις 10' να στεγνώσει το βερνίκι και βουτάς τα χέρια σου σε κρύο νερό. Στη συνέχεια με την άκρη μιας μεταλλικής λίμας, για παράδειγμα, "ξίνεις" το βερνίκι από το δέρμα. Αφαιρείται πανεύκολα και χωρίς να κινδυνέψεις να καταστρέψεις το νύχι με το ασετόν που ενδέχεται να τρέξει από τη μπατονέτα. 

5) Περίπτωση χαρακιάς- γραμμών στο νύχι
Μόλις εφάρμοσες τη δεύτερη στρώση χρώματος στα νύχια σου και χτύπησε το τηλέφωνο μέσα στην τσάντα σου ή πέρασες, αφηρημένη, τα χέρια σου μέσα από τα μαλλιά σου. 
Το αποτέλεσμα: γραμμές και σημάδια πάνω στο νύχι σου.
Η λύση: βάσεις όλο σου το ταλέντο για να δημιουργήσεις κάποιο σχέδιο πάνω στο χαλασμένο νύχι. Αν βαριέσαι τη ζωγραφική, πέρασε το νύχι με ένα βερνίκι με χρυσόσκονη- κρύβει σχεδόν κάθε ατέλεια!


The nail polish junkie,
Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου