Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Tips: Πως να δείχνετε και να νιώθετε η θεά της παραλίας!



Η "συνταγή" για τις εμφανίσεις μας στην παραλία είναι λίγο- πολύ γνωστή σε όλες μας: όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά. 
Ας δούμε, όμως συγκεκριμένα τα must-have (και should-never have) της παραλίας:

1. Μαγιό

Διαλέξτε μαγιό που ταιριάζει με τον σωματότυπό σας και το χρώμα της επιδερμίδας σας. 
Σημασία στην επιλογή μαγιό δεν έχει η μόδα, αλλά το να ταιριάζει το σχέδιό του στο σώμα μας. Διαλέξτε μαγιό με τα οποία θα αισθάνεστε όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. 
Όσον αφορά τα χρώματα, τα λευκά, κίτρινα, μπεζ και γενικότερα ανοιχτά παστέλ χρώματα ταιριάζουν σε μαυρισμένα δέρματα, ενώ τα πιο σκούρα χρώματα δείχνουν ομορφότερα σε εμάς που δε μαυρίζουμε παρά ελάχιστα. 

2. Καπέλο

Χρήσιμο για πολλούς λόγους: μας προστατεύει από τον ήλιο, κρύβει ένα κακό χτένισμα, συγκρατεί τα μαλλιά μας ώστε να μαυρίζει ομοιόμορφα η πλάτη μας, μας δίνει υπέροχο στυλ!

3. Γυαλιά

Απαραίτητα σε κάθε μας εξόρμηση κάτω από τον ήλιο, πόσο μάλλον στην παραλία που οι αντανακλάσεις από τη θάλασσα και την άμμο δυσκολεύουν την όρασή μας. Αμέτρητα είδη και σχέδια για να διαλέξουμε, φτάνει να προσέξουμε τα γυαλιά μας να έχουν όλες τις προβλεπόμενες πιστοποιήσεις, ώστε να προστατεύουμε τα μάτια μας.
Tip: διαλέξτε κοκάλινα γυαλιά, που "χαλάνε" πιο δύσκολα από το αλάτι, την άμμο και τις πέτρες, ή απλώς φορέστε στην παραλία ένα πιο παλιό ζευγάρι.

4. Μαλλιά

Απλά, χωρίς προϊόντα styling, χωρίς περίπλοκα χτενίσματα. Μία κοτσίδα ή μία πλεξούδα στο πλάι είναι υπέρ αρκετά! Για όσες έχουν "ατίθασα" μαλλιά, μία κρέμα με αντηλιακό (έχουν οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών) ή ένα leave-in conditioner σε μορφή κρέμας είναι ό,τι πρέπει για να τα προστατεύσουμε κάτω από τον ήλιο και να τα διατηρήσουμε ευκολοχτένιστα και μαλακά. 

5. Τσάντα

Τα έχουμε δει όλα: δερμάτινες τσάντες αφημένες πάνω σε βράχια, πανάκριβες τσάντες που προορίζονται μόνο για εντός πόλης χρήση να καταστρέφονται μέσα στην άμμο, παραφουσκωμένα clutch να λούζονται από τον ήλιο... Απλές υφασμάτινες ή ψάθινες και πάντα oversized, για να μην καταλήγουμε να κουβαλάμε τα μισά στα χέρια μας, είναι αυτό που χρειαζόμαστε- nothing more.

6. Ντύσιμο

Βαμβακερά φουστανάκια, καφτάνια, σορτς, ολόσωμες φόρμες-σορτς. Οτιδήποτε περισσότερο μπορεί να είναι υπερβολή. 

7. Αξεσουάρ

Ή καλύτερα έλλειψή τους. Δεν υπάρχει λόγος να φορτωνόμαστε με κολιέ, βραχιόλια, ζώνες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια κλπ στην παραλία. Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Άσε που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα είτε κάτι να χαλάσει από το θαλασσινό νερό ή να χάσουμε κάποιο από όλα μέσα στην άμμο. Επιτρέπεται η χρήση βραχιολιού ποδιού! Γιατί εμείς που δουλεύουμε όλη μέρα, που αλλού μπορούμε να το φορέσουμε εκτός από τις διακοπές;

8. Πετσέτα

Χωρίς αυτή δε νοείται μπάνιο στη θάλασσα. Προτείνουμε τη χρήση δύο, διαφορετικών, έτσι ώστε η μία να χρησιμοποιηθεί αντί ψάθας και η άλλη για σκούπισμα ή ακόμα και τύλιγμα, για τις πιο... "κρυουλιάρες"!

9. Σαγιονάρες

Σε χρώμα που ταιριάζει με το μαγιό ή ακόμα και το καπέλο μας, η κλασσική, πλαστική σαγιονάρα γίνεται ο μόνιμος σύντροφός μας στα μπάνια μας. Προς Θεού, όχι τακούνια, πλατφόρμες και περίτεχνα παπούτσια στην παραλία (τα έχουμε δει κι αυτά)!

10. Αντιηλιακό 

Το Α και το Ω ενός μπάνιου στη θάλασσα. Η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας από τη UVA και UVB ακτινοβολία, επιβάλλεται από όλους μας. Ένα δέρμα προστατευμένο από τον ήλιο είναι απαλό και υγιώς μαυρισμένο ενώ, αντίθετα, ένα κατακόκκινο δέρμα μας κάνει να δείχνουμε... χαζές, που ξεχάσαμε το αντηλιακό μας!

+1: Νερό
Ενυδατώνει την επιδερμίδα μας και μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφες. Είναι το πιο εύκολο και οικονομικό beauty tip, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε, αφού είναι για το καλό μας; 




...για εμάς αργούν ακόμα οι διακοπές μας... Ελπίζουμε οι δικές σας να πλησιάζουν. Καλά μπάνια!

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου