Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Δημιουργήστε "Δεσμό"!



Ο Δεσμός είναι μια ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που μοναδικό σκοπό έχει να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη δημιουργώντας δίκτυα αλληλεγγύης και επικοινωνίας.


Πως λειτουργεί ο Δεσμός;
Όπως αναφέρουν τα παιδιά στη σελίδα τους στο facebook:

1. Επικοινωνώντας διαρκώς με δράσεις και οργανισμούς σε όλη την Αθήνα και τη Θεσ/νίκη καταγράφουμε τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες τους.

2. Παράλληλα επικοινωνούμε με επιχειρήσεις για να εντοπίσουμε πλεόνασμα στα αγαθά αυτά.

3. Συντονίζουμε τη συγκέντρωση και τη διανομή των αγαθών προς διαπιστευμένους προορισμούς.

4. Εξασφαλίζουμε τη μέγιστη αξιοποίησή τους, ώστε η προσφορά πάντα να "πιάνει τόπο": τα αγαθά πηγαίνοτν σε αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο!


Αν είσαι μέλος ή συμμετέχεις σε κάποιο οργανισμό, ίδρυμα ή φορέα κοινωνικής δράσης κι έχεις κάποια ανάγκη, μπορείς να επισκεφτείς τη διεύθυνση http://desmos.org/contact/, όπου θα  βρεις όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με το Δεσμό.


Είτε είσαι ιδιώτης ή έχεις επιχείρηση υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμμετέχεις σ' αυτό το ευγενές εγχείρημα!

1. Με το να προσφέρεις προϊόντα που σου περισσεύουν (συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, λευκά είδη, γραφική ύλη, βιβλία, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια και άλλα πολλά).

2. Καταθέτοντας χρήματα για τους σκοπούς του Δεσμού. Ο αριθμός λογαρισμού βρίσκεται στο site του Δεσμού στο internet, http://desmos.org.

3. Αφιερώνοντας χρόνο για εθελοντική εργασία.

4. Με την εγγραφή σου εδώ http://www.easyfundraising.org.uk/causes/desmos, προκειμένου να προσφέρεις ένα μικρό ποσό με κάθε online αγορά σου από τα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα (Amazon, E-bay, Apple, Expedia, Vodafone,  κ.α.). Και το βασικότερο, χωρίς κόστος, μιας και η προσφορά γίνεται από τα συνεργαζόμενα sites! Μετά την αγορά σου, μπορείς να δεις την προσφορά που έχεις κάνει στο παραπάνω link!

5. Διαδίδοντας τη δράση του σωματείου, όπως κοινοποιώντας αυτή την ανάρτηση ή "ακολουθώντας" το Δεσμό στο facebook, στο https://www.facebook.com/desmos.org/info και στο Τwitter, στο https://twitter.com/desmosinfo.


Στις εταιρείες που ήδη έχουν συμμετάσχει στην προσφορά προϊόντων συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων οι: Fresh Line, Skroutz, Public, Elbisco, Melissa, Σκλαβενίτης, Apivita, Παπαδοπούλου, Sarah Lawrence, Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, Addidas, Παπαστράτος, International Life κ.ά.


Ακόμα και η μικρότερη προσφορά είναι δεκτή και πολύτιμη. 

Μπορεις κι εσύ να βοηθήσεις έναν οργανισμό που θα βοηθήσει άλλους. 
Γίνε μέλος της αλυσίδας με όποιο τρόπο μπορείς!


by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου