Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ακολούθησε τα όνειρά σου! Μπορείς αν νομίζεις ότι μπορείς!



Αυτός είναι ο τίτλος ενός μικρού βιβλίου με ρήσεις και αποφθέγματα που βρήκα σήμερα τυχαία ενώ ξεφορτωνόμουν απίστευτη "χαρτούρα" που συνήθως μαζεύω λόγω ανασφάλειας.
Σκέφτομαι: "Μήπως κάποτε χρειαστώ κάποιο χαρτί από αυτά"; Μα και να τα χρειαστώ δε θα ξέρω ότι το έχω... Δε θα το θυμάμαι... Παρόλα αυτά, παντός είδους χαρτιά, χαρτάκια, αντίγραφα σχετικά με τη δουλειά τα κρατώ ευλαβικά. Μέχρι να φτάσει μια μέρα όπως η σημερινή και να αρχίσω να πετώ ό,τι άχρηστο δω μπροστά μου.

Έτσι πέταξα και το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις διαβάζοντας το βιβλιαράκι μου που καιρό ήταν καλά κρυμμένο και αποφάσισε να εμφανισθεί την κατάλληλη στιγμή. Βέβαια, κατάλληλη στιγμή είναι κάθε στιγμή που χρειαζόμαστε ένα συναισθηματικό boost (τί κακό και αυτό να έρχεται πρώτα η αγγλική και μετά η ελληνική λέξη...;), συναισθηματική υποστήριξη - ελληνιστί - και κάποιον να μας θυμίσει όλα αυτά που γνωρίζουμε αλλά τα ξεχνάμε και δεν τα εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας. Γιατί οι λύσεις και η δύναμη είναι μέσα μας αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε και τη σκέψη να την κάνουμε πράξη. 

Ξεκινώ λοιπόν με λόγια της Κάθριν Χέμπορν: 
"Δεν ξεχνώ ποτέ το γεγονός ότι η ύπαρξη μας και μόνο είναι μία απόλαυση".

Για να με απενεχοποιήσει στη συνέχεια ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τις ερωτήσεις μου που θέτω συνέχεια στους γύρω μου και ίσως τους κουράζω: 
"Το σημαντικό είναι να μην πάψεις να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης. Μην τη χάσεις ποτέ".  

Και συνεχίζω επιλέγοντας κάποιες από τις ρήσεις που θεωρώ αξίζει να ειπωθούν:
"Οι άνθρωποι λένε πως θέλουν να βρουν το δρόμο τους. Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος σου δε είναι κάτι που βρίσκεις - είναι κάτι που δημιουργείς", 

"Oτιδήποτε θες να κάνεις, κάν' το τώρα. Δεν υπάρχουν ατελείωτα αύριο", 

"Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ταξιδεύει μέσα του και απέξω να μένει ακίνητος

"Το πιο σπουδαίο είναι σε κάθε στιγμή να είμαστε πρόθυμοι να εγκαταλείψουμε αυτό που είμαστε για να γίνουμε όλα αυτά που μπορούμε να γίνουμε". 

Για να κλείσω με δύο αισιόδοξα μηνύματα: 
"Πήγαινε όσο μακριά βλέπεις, κι όταν φτάσεις θα δεις πιο μακριά".

"Υπάρχει τεράστια δύναμη στη θετική σκέψη. Όταν περιμένεις το καλύτερο, κυριολεκτικά δημιουργείς ένα πεδίο σκέψης που μαγνητίζει αυτό που επιθυμείς"

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τα όνειρά μας και με θετική σκέψη είναι σίγουρο ότι θα τα πραγματοποιήσουμε. Ας το ευχηθούμε...Άλλωστε δε φαίνεται να έχει και πολύ νόημα να είμαστε κάτι άλλο από αισιόδοξοι άνθρωποι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου