Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Coco Chanel Quotes


Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την Coco Chanel, ψευδώνυμο της Γαλλίδας Γκαμπριέλ Σανέλ.Μία από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας όλων των εποχών που με τη μοναδική κομψότητα και ισχυρή προσωπικότητά της κατόρθωσε να κερδίσει δικαιωματικά μία από τις 100 θέσεις των ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή τον 20ο αιώνα, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού ΤΙΜΕ. 
Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία της, το ύφος των ρούχων και αξεσουάρ που λάτρεψε και την επανάσταση που έφερε στη βιομηχανία της μόδας. Ένα πραγματικά έμφυτο ταλέντο, μια δυναμική γυναίκα που και το ακατόρθωτο κατάφερνε να το κάνει να φαίνεται εύκολο και κατορθωτό.

Προσωπικά, λάτρεψα την ταινία “Coco before Chanel” σχετικά με τη ζωή της μεγάλης σχεδιάστριας με πρωταγωνίστρια την εξαίσια Audrey Tautou. Όσοι και όσες δεν την έχετε δει τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Λέω και όσοι γιατί δεν είναι μόνο «γυναικεία» ταινία. Οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές, η φωτογραφία απίθανη και τα κουστούμια χωρίς λόγια...μπορείτε να καταλάβετε τί εννοώ. Αξίζει...Όπως αξίζουν και τα περίφημα αποφθέγματά της σχεδιάστριας που έχουν αντέξει στο χρόνο, είναι αρκετά γνωστά αλλά δεν χορταίνουμε να τα επαναφέρουμε στη μνήμη μας και όσο μπορούμε να τα ακολουθούμε. Έχω επιλέξει κάποια που ξεχώρισα και ελπίζω να εκφράζουν και εσάς...
Και το απόλυτο.....


Η μόδα κύκλους κάνει αλλά το στυλ της Coco Chanel ήταν και εξακολουθεί να είναι μοναδικό!