Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Φτιάχνουμε βαλίτσες: Αντιηλιακά.


Με χαρά (και λίγη ζήλια, το ομολογώ) βλέπουμε τελευταία όλο και περισσότερους φίλους και γνωστούς να ξεκινάνε το πακετάρισμα της καλοκαιρινής τους βαλίτσας. Έτσι, σκέφτηκα να κάνω μία σειρά από posts, σχετικά με το τι απαραίτητα χρειάζεται να περιέχει η καλοκαιρινή μας βαλίτσα. 
Όντας εξαιρετικά ευαίσθητη με το θέμα του ήλιου και της προστασίας από αυτόν (είμαι πολύ άσπρη η ίδια και έχω καεί πολλές φορές στην παραλία) είπα να ξεκινήσω με προϊόντα φροντίδας πριν από, στον και μετά τον ήλιο. 


1. Προσώπο
Κατ' αρχάς θα πρέπει να το φοράμε πάντα, είτε είναι καλοκαίρι, είτε είναι χειμώνας, είτε είμαστε στην πόλη είτε είμαστε στην παραλία. Θα πρέπει να είναι ενυδατικό, ανθεκτικό στο νερό και με ελαφριά σύνθεση. Σημαντικό: εφαρμόζουμε πάντα 15-20' πριν την έκθεση στον ήλιο.






2. Σώμα- Γαλάκτωμα
Οι επιλογές είναι εκατοντάδες. Προσωπικά πελαγώνω όταν πρόκειται να διαλέξω αντιηλιακό σώματος. Προτιμήστε ένα με υψηλό δείκτη προστασίας, για τις πρώτες, τουλάχιστον ημέρες των διακοπών σας, waterproof και με ελαφριά σύνθεση ώστε να μην "κολλάει" πάνω σας η άμμος και το αλάτι.





3. Σώμα- Clear spray
Ιδανικό για να ανανέωσετε το αντιηλιακό σας όταν βγείτε από τη θάλασσα ή εκείνες τις φορές που νιώθουμε το δέρμα να καίει κάτω από τον ήλιο. 



4. Σώμα- Λάδι
Η επιλογή αφορά μαυρισμένες ή σκουρόχρωμες, από τη φύση τους επιδερμίδες. Για τις πιο ανοιχτόχρωμες, που βιάζονται να μαυρίσουν, εφαρμόστε γαλάκτωμα υψηλής προστασίας 20' πριν την έκθεση στον ήλιο και μία μικρή ποσότητα από το λάδι μόλις φτάσετε στην παραλία. Έτσι θα είσαστε και προστατευμένη, αλλά και θα μαυρίσετε πιο εύκολα. 
Ευτυχώς, πλέον, το αντιηλιακό λάδι θεωρείται το ίδιο ασφαλές όσο και το γαλάκτωμα, καθώς πολλές εταιρείες διαθέτουν λάδι με υψηλό δείκτη προστασίας. 




5. Stick
Για τις ευαίσθητες ζώνες, με πολύ υψηλή προστασία. Μύτη, χείλη, η περιοχή γύρω από τα μάτια δε θα ξανακαούν ποτέ! 




6. Μαλλιά
Τις περισσότερες φορές ξεχνάμε οτι κι αυτά χρειάζονται προστασία. Τα καπέλα και τα μαντήλια, που φοράμε στην παραλία, τα προστατεύουν μεν, αλλά όχι πλήρως. Ένα αντιηλιακό σπρέι αφήνει τα μαλλιά μας απαλά και βοηθάει στο να μην "ξεθωριάσει" το χρώμα τους. 




7. After Sun
Συμπληρώνουν μία μέρα με έκθεση στον ήλιο. Πολλές δύσκολα πείθονται για τη διαφορά τους από κοινά body-lotion ή body-butters, αλλά η αλήθεια είναι οτι τα after sun περιέχουν πάντα περισσότερες βιταμίνες και καταπραϋντικά συστατικά, τα οποία τα κάνουν πολύ πιό κατάλληλα για χρήση μετά από ηλιοθεραπεία. 




8. Selftan
Η έμμεση προστασία από τον ήλιο. 
Κάθε χρόνο, μόλις επιστρέφω από τις διακοπές, πάντα βρίσκεται κάποιος που με ρωτάει "δεν πήγες φέτος διακοπές" ή "αργεί ακόμα η άδειά σου", κρίνοντας πάντα από το χρώμα μου, το οποίο παραμένει λευκό, όσες ώρες κι αν έχω ξοδέψει στον ήλιο (σχετικά λίγες- δεν αντέχω την ηλιοθεραπεία). Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει λύση και για εμάς!


Τέλος, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ανιηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή σκουπίζεστε με την πετσέτα και προτιμήστε αντιηλιακά με δείκτη προστασίας και από τις UVA και τις UVB ακτινοβολίες. 

Θα επανλέθω με θέματα... βαλίτσας!
Καλή εβδομάδα!
Βανίλια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου