Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πρακτικές λύσεις για low budget καλοκαιρινές διακοπές


Καλοκαιρινές Διακοπές.

«Τι να τις κάνεις αν δεν έχεις χρήματα» είναι η συνήθης έκφραση των εποχών μας.
Με τους περισσότερους μισθωτούς να έχουμε δει το μισθό μας να μειώνεται και το κλίμα στην εργασία μας να βαραίνει όλο και περισσότερο, με τις δουλειές να «παγώνουν» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και σχεδόν 1.000.000 συμπολίτες μας να έχουν χάσει τις δουλειές τους τον τελευταίο χρόνο, δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον η διάθεση για διακοπές και ταξίδια.
«Διακοπές από τι;», λέει μια άνεργη εδώ και 3 χρόνια, φίλη, η οποία τους τελευταίους έξι μήνες έχει παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια εύρεσης εργασίας.
«Και να γυρίσω πίσω στα ίδια, στην απραξία και την απογοήτευση; Και που ξέρω με τι νόμισμα θα πάω στο εξοχικό και με ποιο θα γυρίσω», λέει ένας φίλος που έχει πληγεί από την κρίση τα τελευταία δύο χρόνια.

Όλοι έχουμε ανάγκη από διακοπές και το καλοκαίρι είναι παραδοσιακά η εποχή για να τις πραγματοποιήσουμε. Διακοπές από την καθημερινότητα, είτε είναι μία βαρετή δουλειά είτε η ανία της απραξίας ή η αποθάρρυνση λόγω των μηδενικών προοπτικών για εύρεση εργασίας. Διακοπές για να ξεφύγουμε, να ξεκουράσουμε το σώμα ή το πνεύμα μας, να ταξιδέψουμε, να αλλάξουμε παραστάσεις. Και κάπως έτσι θα φτιάξει κάπως και η διάθεση και θα ανεβούμε ψυχολογικά.

Μπορούν, όμως οι διακοπές μας να μη μας κοστίσουν μία περιουσία, γιατι η αλήθεια είναι ότι δε διαθέτουμε μια περιουσία για να την ξοδέψουμε σε διακοπές!

Ακολουθούν μερικές πρακτικές λύσεις για low budget καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα:
  1. Πάμε διακοπές Ιούνιο, το πολύ Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Διαμονή, φαγητό, διασκέδαση, όλα είναι πιο οικονομικά αυτούς τους μήνες του καλοκαιριού, σε σχέση με τον Αύγουστο.
  2. Επιλέγουμε οικονομικούς προορισμούς. Οι «στεριανοί» προορισμοί είναι συνήθως οικονομικότεροι των νησιωτικών, αλλά υπάρχουν και νησιά με πολύ οικονομικές λύσεις μετάβασης και παραμονής. Μια έρευνα αγοράς σε εισιτήρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα σας πείσει!
  3. Κλείνουμε από νωρίς ή δεν κλείνουμε καθόλου. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά οι καλές τιμές μπορούν να επιτευχθούν είτε με κράτηση πολύ καιρό πριν τις διακοπές μας ή με την άφιξη στον προορισμό μας, όπου, όταν υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων μπορούμε πάντα να πιέσουμε για χαμηλότερη τιμή. Και αν δεν την επιτύχουμε, προσπαθούμε στο επόμενο κατάλυμα!  
  4. Εκμεταλλευόμαστε το εξοχικό μας, όσοι διαθέτουμε. Είναι μια οικονομικότατη λύση στον καιρό της κρίσης. Είτε βρίσκεται στο βουνό ή στη θάλασσα, είναι μια ωραία δικαιολογία για απόδραση. Με παρέα ή οικογένεια οι διακοπές στο εξοχικό έχουν μια γλυκιά σιγουριά, προσφέρουν μια σταθερότητα, η οποία μας είναι απαραίτητη για την ξεκούρασή μας.
  5. Εκμεταλλευόμαστε το εξοχικό φίλων και συγγενών, αν μας καλέσουν σε αυτό. Για όλους τους παραπάνω λόγους!
  6. Ανταλλάσσουμε κλειδιά! Μία μόδα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 και όλο και εξαπλώνεται σε περισσότερο κόσμο που διαθέτει εξοχικό σπίτι. Έχεις ένα σπίτι στο Λιτόχωρό κι έχεις βαρεθεί να πηγαίνεις διακοπές κάθε χρόνο στα ίδια μέρη; Έχει ο συνάδελφός σου ένα σπίτι στην Πάρο και δε θέλει να μπει στη διαδικασία να πληρώσει εισιτήρια πλοίου για 4 άτομα + αυτοκίνητο; Ανταλλάξτε κλειδιά και διευθύνσεις και φύγατε για καινούριο καλοκαιρινό προορισμό! Ανταλλάξτε κλειδιά εξοχικών σπιτιών με φίλους, συναδέλφους και συγγενείς και χαρείτε την αλλαγή της καλοκαιρινής σας «ρουτίνας».

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι για διακοπές! Στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε νησί, στο χωριό… Με καλή παρέα, όλοι οι προορισμοί είναι δελεαστικοί και προσφέρονται για υπέροχες διακοπές! 

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου