Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Crash Test: BB Cream


Το θέμα αυτής της ανάρτησης δεν είναι (πιθανώς) αυτό που φαντάζεσαι. Δεν πρόκειται να συγκρίνω BB Creams, για να καταλήξω στην καλύτερη αυτών.

Αντιθέτως, θα σου πω την ιστορία τους, για να βγάλεις μόνη/ος σου τα συμπεράσματά σου.

Αρχικά, όμως, θα πρωτοτυπήσω και θα σου πω πως να φτιάξεις μόνη σου μια BB Cream. Προσοχή, όμως, γιατι είναι πολύ δύσκολο!


Θα αναμίξεις την ενυδατική σου... με make up! Απίστευτο; Κι όμως, εντελώς αληθινό. 

Η ΒΒ Cream δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 60 στη Γερμανία από μια δερματλόγο, τη Dr Christine Schrammek. Σκοπός της κρέμας ήταν να προστατεύει το δέρμα των ασθενών μετά από εγχειρίσεις, να καταπραύνει, να αναζωογονεί και να καλύπτει πολύ ελαφρά τα όποια σήμάδια- εξ' ου και το όνομα Blemish Balm. 


Πρώτα, οι BB Creams έγιναν δημοφιλείς στην Ασία. Το πλεονέκτημά τους (πέραν από αυτά που υπόσχονται, στα οποία θα αναφερθώ παρακάτω) είναι το διάφανο χρώμα τους, το οποίο προσαρμόζεται στο χρώμα του δέρματος του καθενός (βγαίνει σε 2 ή τρεις αποχρώσεις, το πολύ)!

Το 2011, λοιπόν, ήρθαν και στην Ευρώπη. Η BB Cream της Garnie, που ήταν και η πρώτη που διαφημίστηκε στην Ελλάδα, το 2012 και φυσικά "ξεπούλησε" μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της. Γιατί όχι, άλλωστε; Είναι μια κρέμα που (υπόσχεται ότι) τα κάνει ΟΛΑ, γλιτώνοντας μας κόπο, χρόνο και χρήμα!

Οι δράσεις της BB Cream είναι ατελείωτες και πολλά υποσχόμενες

Δυστυχώς όμως, μετά από δοκιμή που έκανα σε μία από αυτές και σύμφωνα με τα λεγόμενα της φίλης μου Sanni (http://karkkipaiva.indiedays.com- για όσους χρησιμοποιούν google chrome, η μετάφραση γίνεται σχεδόν αυτόματα), την οποία εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια σε θέματα ομορφιάς, τα συστατικά των BB Creams ευρείας κατανάλωσης που κυκλοφορούν στην Ευρώπη δε διαφέρουν σε τίποτα από τις tinted κρέμες = κρέμες με χρώμα. 


Αν ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις την αυθεντική Balm Blemish Cream της Dr Schrammek, μπορείς να τη βρείς εδώ: http://www.schrammek.com/products/regulating-care/blemish-balm-perfect-beauty-fluid.html και να την παραγγείλεις από εδώ: http://www.professionalcosmetics.gr/eshop/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=4668&osCsid=8ba7809bd78ace4fff89c49e575127fa

 Όπως θα παρατηρήσεις, η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια κι αυτό από μόνο του μπορεί να σε βάλει σε δεύτερες σκέψεις. 

Οπότε πριν χαλάσεις μερικά ακόμα χρήματα σε άχρηστα προϊόντα, σκέψου ότι καλύτερη δουλειά από την ενυδατική σου και το make up που έχεις διαλέξει και ταιριάζει στο δέρμα σου δε μπορεί να κάνει άλλο προϊόν!

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου