Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Υπέροχες φωτογραφίες! Light Painting!



Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, στο Ζαχαρωτό αρέσει πολύ η φωτογραφία. Και ασχολείται με τη φωτογραφία και πειραματίζεται συχνά.


Τελευταία, η φίλη του Ζαχαρωτού, η Αγγελική, η οποία είναι επίσης λάτρης της φωτογραφίας, έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία νέων εικόνων με τη μέθοδο του light painting, ή αλλιώς της... ζωγραφικής με φως!

Αν και την τεχνική την είχα ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν, πολύ πιο ερασιτεχνικά, ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα, αλλά ακόμα περισσότερο με την ίδια τη διαδικασία της λήψης της εικόνας!

Ο ίδιος ο υπολογιστής μου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης- ενώ έψαχνα για φωτογραφίες με τη μέθοδο του light painting online, απλώς έκλεισα τα φώτα, άναψα τον φακό του κινητού μου κι έβγαλα φωτογραφία το laptop μου!

Το μυστικό είναι στο χρόνο που μένει το διάφραγμα ανοιχτό: αφήστε το 10'', 20'' ή 30'', όσο χρειάζεται για να "γράψετε" αυτό που θέλετε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κάτι σταθερό για να τοποθετήσετε την κάμερα, ένας φακός, για να δημιουργήσετε τα σχέδια και πολλή- πολλή φαντασία.

Ιδού μερικές από τις δεκάδες δικές μου προσπάθειες!





Οι ταλαντούχοι φίλοι μου Αγγελική και Σπύρος μου δάνεισαν τις δικές τους δημιουργίες, για να δείξω ως παραδείγματα light painting.

Αγγελική Στλλάκη

Σπυρίδων Κουσουρής


Προσπαθώντας να τελειοποιήσω την τεχνική και να μαζέψω ιδέες, έψαξα και στο internet, όπου ανακάλυψα υπέροχες εικόνες τραβηγμένες με την τεχνική του light painting.













Θα δοκιμάσετε κι εσείς να... ζωγραφίσετε με φως;

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου