Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μαλλιά: Tάσεις Φθινόπωρο - Χειμώνας 2013



Οι επιλογές πολλές, η επιλογή δική σας!

  Οι τάσεις στα μαλλιά για το φθινόπωρο - χειμώνα 2013 -2014 εντυπωσιάζουν όσο ποτέ άλλοτε!

Πιο συγκεκριμένα στις πασαρέλες του εξωτερικού είδαμε:

α) Sleek back (δηλαδή μαλλιά πίσω από τα αυτιά καλά στυλιζαρισμένα με το κάτω και πίσω μέρος τους ελεύθερο με κίνηση).

Την εμφάνιση αυτή την πετυχαίνεις αν απλώσεις λίγο gel στα χέρια σου και το περάσεις στο πλάι και ελάχιστα στην κορυφή του κεφαλιού σου απλά και μόνο για να βεβαιωθείς ότι δε θα πετάνε τσουλουφάκια, τριχούλες και δε θα χάσουν τα μαλλιά το σχήμα τους. Το υπόλοιπο μαλλί παραμένει ανάλαφρο και κατά προτίμηση ίσιο. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα και εξαιρετικά chic. 

Το είδαμε στην πασαρέλα των Etro, Missoni, Balmain και Gucci. 


β) Ατημέλητο look. 

Δε χρειάζεται πολλές συστάσεις αφού είναι το αγαπημένο μας. Πολλοί σχεδιαστές το προτίμησαν δείχνοντας το δρόμο για ένα πιο ανεπιτήδευτο στυλ τη νέα σεζόν. Μεσαίο μήκος μαλλιών και τονισμένες μύτες συνθέτουν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Δε θέλει πολλή προσπάθεια και μας αρέσει πολύ αυτό. 

Το είδαμε στην πασαρέλα των Helmut Lang, Vera Wang και  Proenza Schouler. 


γ) Kοτσίδες (ενωθείτε!)

Οι κοτσίδες μας έχουν κυριεύσει. Τις τελευταίες δύο σεζόν οι κοτσίδες κάνουν τη διαφορά και θα συνεχίσουν για πολύ ακόμα. Σε όλα τα στυλ, σε όλες τις πλέξεις και σε όλα τα μήκη - από απλή μαθητική κοτσίδα μέχρι πολλές μαζί που πλέκονται για να δημιουργήσουν στεφάνι γύρω από το κεφάλι ή κότσο στη μέση του κεφαλιού. Φαντασία και όρεξη χρειάζεται. Α! "Και να πιάνουν τα χέρια σας" που λένε...

Τις είδαμε στην πασαρέλα των Rodarte, Fendi, Valentino και άλλων.  


δ) Ψεύτικη πλάγια φράντζα.

Γιατί να κόψετε φράντζα με τον κίνδυνο μετά να το μετανοιώσετε ή να τη βαρεθείτε και να περιμένετε να μακρύνει; Η λύση βρέθηκε και είναι απλή. Φέρνετε ένα μέρος από το πίσω μέρος των μαλλιών σας μπροστά και σχηματίζετε την ψεύτικη φράντζα. Θέλει ωστόσο προσοχή ωστέ να βγει το αποτέλεσμα επαγγελματικό και όχι "αστείο".

Την είδαμε μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Rag and Bone, Dries Van Noten και Marni. 


ε) Ατημέλητος κότσος.

Ξεχνάμε φέτος τον μπαλαρινίστικο και άψογο στην εντέλεια του κότσο και υιοθετούμε ένα πιο χαλαρό και εξίσου κολακευτικό. Δε στεναχωριόμαστε αν πετούν τσουλουφάκια, αν έχασε τη φόρμα του ή έφυγαν μερικές τριχούλες από τη θέση τους. Κάνουμε με λίγα λόγια τη ζωή μας πιο απλή. 

Τον είδαμε στην πασαρέλα των Dolce and Gabbana, Zac Posen και άλλων. 


στ) Χαμηλή αλογοουρά.

Μεσουράνησε την άνοιξη και το καλοκαίρι και συνεχίζει δυναμικά. Δεν είναι λίγοι οι σχεδιαστές που την προτίμησαν στα ντεφιλέ τους. Ακόμα και η Victoria Beckham δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Οι παραλλαγές πολλές αναλόγως τη διάθεση και την περίσταση - επιμελώς ατημέλητη αλογοουρά, με όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, με gel για sleek αποτέλεσμα (καλά τραβηγμένα όλα τα μαλλιά πίσω), με κίνηση.

Την είδαμε στην πασαρέλα των Chloe, Oscar de la Renta, Lanvin, Ralph Lauren, Moschino και άλλων. 


ζ) Ίσια μεταξένια μαλλιά. 

Τα αγαπημένα πολλών ίσια, μεταξένια, ανεπιτήδευτα μαλλιά έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι στις πασαρέλες του εξωτερικού. Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια να πετύχεις το look. Αρκεί ένα ίσιωμα (εξαρτάται βέβαια και από το μαλλί σου) και συχνό κούρεμα για να φεύγουν οι άγριες άκρες. 

Τα είδαμε στην πασαρέλα των DKNY, Calvin Klein, Reed Krakoff και άλλων. 


η) Wet look.

Θα το τολμούσατε; Χρειάζεται αρκετό gel και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν κολακεύει όλα τα πρόσωπα. Το είδαμε από πολύ κοντά έως μακριά μαλλιά. Προσωπικά θα μου άρεσε μόνο σε κοντά. 

Το είδαμε στην πασαρέλα των Prada, Alberta Ferretti, Cavalli και άλλων!



θ) Όγκος.

Μία από τις τάσεις που μου άρεσε πάρα πολύ! Μου θυμίζει λίγο ρετρό σινεμά, ηρωίδες μιας άλλης εποχής (δεκαετία '40) και κούκλες πορσελάνινες που είχαμε μικρές. Το πάνω μέρος του κεφαλιού είναι χτενισμένο με χωρίστρα στο πλάι ενώ από τη μέση και κάτω τα μαλλιά αποκτούν όγκο και σγουραίνουν. 

Το χαριτωμένο αυτό look το είδαμε στην πασαρέλα των Marc Jacobs, Bottega Veneta και άλλων.  


ι) Κυματιστά μαλλιά.

Το πιο chic, γυναικείο και προσιτό look για όλες μας. Κολακεύει όλα τα πρόσωπα και χαρίζει μια φινέτσα ξεχωριστή. Τα κυματιστά μαλλιά γοήτευσαν στις πασαρέλες και μας άρεσαν πολύ!

Τα είδαμε στην πασαρέλα των Diane Von Furstenberg και Salvatore Ferragamo.


Εσείς ποιο/ποια look(s θα επιλέξετε; 

by Σοκολάτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου