Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Υγεία: Γυμνασμένοι κοιλιακοί χωρίς γυμναστική!



Το να αποκτήσεις flat κοιλιά είναι λίγο πιο περίπλοκο απ’ ότι θα σου πει ποτέ κανείς.

Φυσικά και δεν έχει να κάνει μόνο με την άσκηση, αλλά και τη διατροφή, το σωματότυπο, τη στάση σώματος κι άλλα πολλά.

Όσον αφορά το κομμάτι της άσκησης, μπορείς να μην ανησυχείς πια! Το έχουμε λυμένο!

Αν είσαι από εκείνους που βαριούνται (ή ζαλίζονται ή έχουν αυχενικό, ή πονάει η μέση τους) να πέφτει ανάσκελα και να κάνει κοιλιακούς, έχεις 5 τρόπους να κάνεις τους κοιλιακούς σου καθημερινά χωρίς να κοπιάσεις καθόλου!


  1. Ενώ οδηγείς, πίνεις το ποτό σου με φίλους, μαγειρεύεις ή μιλάς στο τηλέφωνο.
Πόσο δύσκολο είναι να ρουφάς την κοιλιά σου; Καθόλου! Φτάνει μόνο να θυμάσαι να το κάνεις τακτικά μέσα στη μέρα.

  1. Στο γραφείο ή παρακολουθώντας τηλεόραση.
Απαιτεί συγκέντρωση και ευθεία στάση σώματος. Στην ίδια φιλοσοφία του tip No 1, αλλά ακολουθώντας τους κανόνες του Pilates, ρουφάς την κοιλιά σου εισπνέοντας και εκπνέεις χωρίς να χαλαρώσεις καθόλου τους κοιλιακούς σου. Με διάρκεια 10’ και 10 επαναλήψεις την ημέρα είναι σα να έχεις κάνει το “one hundred” χωρίς καν να ιδρώσεις!

  1. Ενώ γυμνάζεις τα πόδια ή τα χέρια σου.
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά απλή: μην καμπουριάζεις και προσπάθησε να διατηρείς το σώμα σου σε ευθεία γραμμή. Για να το καταφέρεις αυτό, αναγκάζεσαι, πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνεις, να χρησιμοποιείς τους κοιλιακούς σου.

  1. Αύξησε λίγο τους ρυθμούς σου.
Αν σου αρέσει να περπατάς δοκίμασε το λίγο πιο γρήγορο βάδην. Αν έχεις σα χόμπι το τζόγκινγκ δοκίμασε το χαλαρό τρέξιμο. Αν δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω, κάνε οικονομία στη βενζίνη, πάρκαρε το αμάξι σου μακριά και περπάτησε. Δε μπορείς να φανταστείς τι θαύματα μπορεί να κάνει το καθημερινό περπάτημα στη σιλουέτα σου!


  1. Ξάπλωσε να κοιμηθείς
Πέραν του ότι ο ύπνος είναι ευεργετικός για όλο μας το σώμα, αν προσθέσεις και μια μικρή ασκησούλα λίγο πριν αποκοιμηθείς θα αποζημιωθείς με ποικίλους τρόπους. Τοποθετείς τα χέρια σου γύρω από τον αφαλό σου και εισπνέεις. Εκπνέοντας φροντίζεις να συσφίξεις τους κοιλιακούς σου για 5’. Εκπνέεις και ελευθερώνεις. Αν συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου και επαναλάβεις για 6 φορές θα κοιμηθείς σαν πουλάκι και θα έχεις γυμνάσει την κοιλιά και το στομάχι σου.

Γυμνασμένοι κοιλιακοί εύκολα και γρήγορα, δε νομίζεις;

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου