Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αποδράσεις: Αίγινα


Τι πιο βολικό και ξεκούραστο για μια απόδραση Σαββατοκύριακου από ένα γραφικό νησάκι κοντά στην Αθήνα, με συνεχείς συνδέσεις με Πειραιά;;;

Ε, λοιπόν όχι! Η Αίγινα δεν είναι μόνο αυτό!



Μικροί, προστατευμένοι από τους ανέμους κολπίσκοι, απάνεμα λιμανάκια, γραφικά ψαροχώρια, παλιά αρχοντικά, μια πανέμορφη πρωτεύουσα, ζωντάνια ανά πάσα ώρα και εποχή, πεντανόστιμα φυστίκια που έχουν πάρει και το όνομά της, αλλά κι ένας αρχαίος ναός αφιερωμένος στη θεά Αθηνά συνθέτουν τη γενικότερη εικόνα της Αίγινας.


Λιμάνι


Η πόλη της Αίγινας αποτελεί και τον πιο παραδοσιακό οικισμό, με πανέμορφα νεοκλασσικά να στολίζουν τον παραλιακό της δρόμο, αλλά και πλακόστρωτα σοκάκια με διαφόρων ειδών θυσαυρούς: μοντέρνα μαγαζάκια, παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία, χαριτωμένους εσωτερικούς κήπους, γραφικά ταβερνάκια και παλιά αρχοντικά ή και πύργους.



Η πόλη της Αίγινας προσφέρει, εκτός των άλλων, κι ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα...



Ο ναός της (Αθηνάς) Αφαίας βρίσκεται σε ύψος 160 μέτρων στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι πανέμορφα αφού μπορείς να θαυμάσεις τόσο το ναό (που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση) όσο και τη μαγευτική θέα.








Εκεί κάπου μεταξύ του επιβλητικού ναού, της σκιάς των δέντρων και της μυρωδιάς του θυμαριού συνειδητοποιείς πόσο κοντά είσαι στον Πειραιά (τον βλέπεις) αλλά και πόσο μακριά! Αξίζει πραγματικά!


Η Αίγινα έχει να σου προσφέρει και άλλες πολλές αξέχαστες στιγμές στα όμορφα ψαροχώρια όπως το πιο γραφικό του νησιού (κατά τη γνώμη μου) την Πέρδικα. Εκεί θα φάτε εξαιρετικά θαλασσινά δίπλα στο κύμα, θα χαλαρώσετε στις όμορφες καφετέριες και απλά θα βυθίζετε το βλέμμα σας στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.




Από την Πέρδικα μπορείτε να πάρετε το καραβάκι και να πάτε σε ένα πανέμορφο νησάκι τη Μονή. Τα πεντακάθαρα νερά και η πυκνή βλάστηση συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό!


Δε θα ξεχάσω και τη βόλτα μας (στοχευμένη!) να βρούμε το σπίτι που έζησε και μεγαλούργησε ο διαχρονικός Νίκος Καζαντζάκης. Και μόνο που πλησιάζεις την καγκελόπορτα αυτού του υπέροχα λιτού αλλά πανέμορφου σπιτιού το μόνο που μπορείς να αισθανθείς είναι δέος για το μυαλό που φιλοξένησε και ρίγος για την ιερότητα της στιγμής. Σε κάποιους μπορεί να ακουστώ γραφική αλλά για μένα έτσι ήταν γιατί δυστυχώς οι άνθρωποι που έχουμε την πολυτέλεια να θαυμάζουμε αβίαστα για το πνεύμα τους είναι εξαιρετικά λίγοι σε αριθμό!



Η θέα από το σπίτι του Καζαντζάκη δε θα μπορούσε παρά να είναι  ταξιδιάρικη και ονειρεμένη!



Σε απόσταση μόλις 1 ώρας με συμβατικό πλοίο και 40' με δελφίνι και συνεχή δρομολόγια όλο το χρόνο η Αίγινα βρίσκεται δίπλα στους... πρωτευουσιάνους για να τους μαγέψει!

Και μην ξεχνάτε και χάνετε την αθωότητά σας: στην Αίγινα βρίσκεται ο Θησαυρός της Βαγίας, που μας είχε συνεπάρει ως μικρά παιδιά! Δε θα χρειαστεί να ψάξετε πολύ... Θησαυρός είναι το ίδιο το νησί!

2 σχόλια:

  1. πολυ ομορφο νησι και κοντα στην αθηνα για μινι διακοπες
    θα χαρω πολυ αν ερθεις και στην δικη μου παρεα!!!
    http://nickysbeautystarlight.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή