Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σκέψεις: Τι να φορέσω σήμερα; Το αιώνιο πρόβλημα!


Ο συνήθης χρόνος, τον οποίο χρειάζομαι για να αποφασίσω τι θα φορέσω και να ντυθώ/ βαφτώ/φτιάξω μαλλιά για να φύγω από το σπίτι είναι περίπου 20-25’. Ένας καλός χρόνος, θέλω να πιστεύω, για μια μέση γυναίκα της σύγχρονης εποχής με περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή της. Παρ’ όλα αυτά, με τον απρόβλεπτο καιρό των τελευταίων εβδομάδων ο συγκεκριμένος χρόνος έχει φτάσει ακόμα και στη μία ώρα!



Κάθε φθινόπωρο και άνοιξη προβληματίζομαι ιδιαίτερα για το τι να φορέσω ώστε να μη ζεσταίνομαι, αλλά και να μην κρυώνω και όχι τόσο για να δείχνω υπέροχη και εκθαμβωτική (γελάκια- χιχιχι!).
Το εργασιακό μου περιβάλλον δε βοηθάει και πολύ στη μείωση του χρόνου επιλογής ρούχων, λόγω του απρόβλεπτου συστήματος ψύξης/ θέρμανσης, το οποίο χαλάει κάθε δεύτερη εβδομάδα, αφήνοντάς μας ακόμα και χωρίς εξαερισμό! Οκ, το καλοκαίρι έχει συνήθως ζέστη. Αλλά το χειμώνα; Κι όμως! Πάλι ζέστη έχει! Ήταν ο περσινός ή ο προπέρσινος χειμώνας (δε θυμάμαι με ακρίβεια), κατά τον οποίο δε φόρεσα ούτε μία φορά χειμωνιάτικο ρούχο στη δουλειά, παρά μόνο μακρυμάνικα βαμβακερά και πουκάμισα. Επίσης, οι μπότες δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν λύση όσο κι αν έβρεχε, μιας και η ακινησία σε συνδυασμό με τη ζέστη έκανε ανυπόφορο το περπάτημα με αυτές!


Τις τελευταίες αυτές εβδομάδες αντιμετωπίζω και πάλι το «αιώνιο» πρόβλημα του «τι θα φορέσω σήμερα», λόγω των συνεχών αλλαγών του καιρού. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο προορισμός είναι η δουλειά, ανάλογα με το dress code, το οποίο επιβάλει κάθε εταιρεία. Σε μία τράπεζα, για παράδειγμα, οι επιλογές είναι περιορισμένες, άρα η απόφαση γρήγορη. Πουκάμισο, πουκαμίσα, μπλούζα με βολάν και pencil φούστα ή παντελόνι, ή φόρεμα μέχρι το γόνατο και σακάκι, που είναι τόσο in! Στην περίπτωση που το dress code θυμίζει κάθε μέρα… casual Friday, οι επιλογές αυξάνονται. Η εύκολη λύση είναι πόλο μπλουζάκι κοντομάνικο και ζακετάκι με τζιν ή υφασμάτινο παντελονάκι και τα πρωινά με πολύ ψύχρα ίσως και ένα ελαφρύ καμπαρντινάκι.

Για μένα το παντελόνι είναι το απόλυτο ρούχο εργασίας. Δε χρειάζεται να ανησυχείς για ανεπιθύμητες αποκαλύψεις, πηγαίνει με όλα και του πάνε και όλα! Από πάνω μια ελαφριά πουκαμίσα και φουλάρι με ένα ζακετάκι. Το απόγευμα, το ζακετάκι στριμώχνεται άνετα στη μεγάλη τσάντα μου και καταλήγω να κρατάω μόνο την καμπαρντίνα. Ειδικά, αν δεν πάω κατευθείαν σπίτι, αλλά συνεχίσω τη μέρα μου εκτός (αρκετά συχνό φαινόμενο), η ζακέτα ή και η καμπαρντίνα μου αποδεικνύονται πάντα χρήσιμες, καθώς η νύχτα πλησιάζει.


Όσον αφορά τα παπούτσια, εκεί τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Σε τράπεζες και εταιρείες με αυστηρό dress code οι γόβες, οι μπαλαρίνες και τα πέδιλα έχουν την τιμητική τους. Στις πιο χαλαρές, με το θέμα του ντυσίματος εταιρείες, οι παραπάνω επιλογές εμπλουτίζονται και με αυτές των παπουτσιών στυλ Toms, σαγιοναρών, All Star ακόμα και αθλητικών παπουτσιών.

Η δική μου επιλογή θα ήταν μπαλαρίνα ή μοκασίνι και στις δύο περιπτώσεις. Είναι συνήθως παπούτσια άνετα, χωρίς τακούνι το οποίο επιβαρύνει το μετατάρσιο, και πηγαίνουν με όλα: φούστες, παντελόνια μακριά, capri και φορέματα! Η δεύτερη επιλογή μου είναι flat πέδιλα. Αγαπώ τα πέδιλα και τα φοράω από τον Απρίλιο μέχρι τις αρχές Οκτώβρη! Δροσερά, άνετα, και πάνε κι αυτά με όλα τα ρούχα!


Αν η έξοδός σας αφορά μόνο διασκέδαση τότε τα πράγμα είναι απλά: σακάκι, t-shirt, αγαπημένο τζιν και μπαλαρίνες- στυλ που μας βγάζει ασπροπρόσωπες όλη την ημέρα, ανεξαρτήτου προορισμού.


Ότι κι αν επιλέξετε, να φροντίσετε να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Η διάθεσή σας είναι που θα σας αναδείξει περισσότερο από οποιοδήποτε ρούχο!

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου