Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Φτιάχνουμε βαλίτσες: το φαρμακείο των διακοπών

Τα 10 απαραίτητα είδη που χρειάζεται να περιέχει η βαλίτσα των καλοκαιρινών σας διακοπών, για να μην αναγκαστείτε να ψάχνετε για φαρμακείο στις διακοπές σας!




1. Betadine ή Ιώδιο: ένα αντισηπτικό πρέπει να υπάρχει πάντα στη βαλίτσα των διακοπών σας.

2. Αντιπυρετικά/ παυσίπονα: είναι πολλές οι αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο, πονόδοντο, πόνο στους μύες κ.ά., ακόμα και στις διακοπές. Φροντίστε, καλού- κακού, να έχετε πάντα μαζί σας ένα παυσίπονο κατά προτίμηση σε μορφή κάψουλας/ χαπιού.

3. Αντισταμινικά: Zirtek, Claritine, ακόμα και ενέσιμη κορτιζόνη ή και σε μορφή κρέμας ή κάψουλας. Γιατι ποτέ δε μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν είμαστε αλλεργικοί...

4. Εντομοαπωθητικά και sticks για τα τσιμπήματα: αρχικά προστατευόμαστε από τα κουνούπια (zacharoto.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html). Αλλά αν τελικά μας τσιμπήσουν, είτε αυτά ή άλλα ζωύφια υδρόβια ή στεριανά, έχουμε μαζί μας τα ειδικά sticks για να καταπραΰνουν το οίδημα του τσιμπήματος.

5. Βαμβάκι, αιμοστατικούς επιδέσμους, αποστειρωμένες γάζες: όπου υπάρχουν βράχια και πέτρες ή ποδήλατο και μηχανάκι, προκύπτουν και γδαρσίματα.

6. Ήπια καθαρτικά ή αντιδιαρροϊκά και αντιόξινα: η αλλαγή του νερού, των ωραρίων μας, οι εναλλαγές κλίματος μπορεί να συντελέσουν στην απορρύθμιση του γαστρεντερικού μας συστήματος. Προσοχή, η χρήση των παραπάνω θα πρέπει να γίνεται μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα. 

7. Αντιεμετικά και δραμαμίνες: ταξίδι με δελφίνι, καράβι, βαρκούλα που επισκέπτεται κοντινές παραλίες, αμάξι σε δρόμους με πολλές στροφές, αεροπλάνο ενδέχεται να μας ζαλίσει (και μόνο στη σκέψη ανακατεύτηκα!). Προλαμβάνουμε το "κακό" με ένα φάρμακο κατά της ναυτίας.

8. Αντιβιοτικά: σε χάπια ή και spray για μικροτραυματισμούς.

9. Αλοιφές για μυικά τραβήγματα ή χτυπήματα: αντίδοτο στις ψύξεις από τη θάλασσα ή το κλιματιστικό. 

10. Hansaplast: το ταπεινό. Για μικροπληγές και "χτυπήματα" από παπούτσια. Αν υποφέρετε από επιχείλιο έρπη, τα αντίστοιχα hansaplast για τα χείλη θα σας φανούν πολύ χρήσιμα στις διακοπές.                   

+1. Απολυμαντικά μαντηλάκια για όλες τις επιφάνειες: Είτε στο δικό σας εξοχικό ή σε φίλου ή στο ξενοδοχείο, μπορεί να χρειαστεί να μοιραστείτε το μπάνιο με κάποιον άλλον. Καλό είναι να έχετε προνοήσει έχοντας μαζί απολυμαντικά μαντηλάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. 

Αχρείαστα να είναι!
Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου