Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

The "Kate effect"






Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι η Kate Middleton, ή αλλιώς Duchess Catherine of Cambridge, είναι fashion icon. Ό,τι κι αν επιλέγει να φορέσει είναι κομψό και ταιριάζει άψογα σε μία μελλοντική Βασίλισσα. Παρόλα αυτά όμως, δεν παύει να έχει αρκετούς επικριτές, οι οποίοι δε χάνουν ευκαιρία να σχολιάσουν αρνητικά την κάθε της επιλογή.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Η Catherine Elisabeth Middleton γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1982 (γεγονός που την κάνει 6 μήνες μεγαλύτερη από τον Πρίγκηπα William) και έχει δύο αδέρφια. Η οικογένειά της είναι ταπεινής καταγωγής, με τους προγόνους της να είναι οδοκαθαριστές, χασάπηδες και οικιακοί βοηθοί. Αγαπάει πολύ τον αθλητισμό (τένις, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση) και ζωγραφίζει πολύ καλά. Το 2001 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ιστορία της Τέχνης, στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews, όπου και γνώρισε τον Πρίγκηπα William. Το see-through φόρεμα, με το οποίο μάγεψε τον μετέπειτα σύζυγό της σε ένα fashion show με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πουλήθηκε το 2011 σε δημοπρασία προς 78.000 λίρες Αγγλίας.


Η Kate είναι μια έξυπνη, σύγχρονη γυναίκα. Έχει συναίσθηση της θέσης της, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει καλά οτι διανύουμε μία δύσκολη περίοδο σε οικονομικό επίπεδο. Οι στυλιστικές της επιλογές, λοιπόν, βασίζονται ταυτόχρονα στο ότι είναι η μελλοντική Βασίλισσα και σε κάθε της εμφάνιση εκπροσωπεί το παλάτι και τη χώρα της, αλλά και στο ότι βρίσκεται κοντά στον πολύπαθο, από την οικονομική κρίση, "λαό", από τον οποίο προέρχεται κιόλας!

Κάθε της εμφάνιση αποτελεί fashion statement και αναμένεται με αγωνία από τους fans της και τους απανταχού fashionistas. It's the "Kate effect": οι εμφανίσεις της γίνονται πάντα θέμα στα περιοδικά, τις εφημερίδες και τα blogs όλου του κόσμου και οι fashion editors περνούν ατέλειωτες ώρες προσπαθώντας να εντοπίσουν την προέλευση και τιμή των ρούχων και αξεσουάρ της Δούκισσας του Cambridge. 

Η Kate επανέφερε στη μόδα το από πολλά χρόνια ξεχασμένο και ξεπερασμένο διάφανο, γυαλιστερό καλσόν. 


Απογείωσε τις πωλήσεις nude παπουτσιών. 


Αύξησε δραματικά τις πωλήσεις καπέλων στη χώρα της, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.


Έκανε την κλασική μόδα και πάλι... μόδα!


Κατόπιν τούτου, είναι λογικό η Kate να είναι το αγαπημένο παιδί όλων των οίκων μόδας. Ο,τι αγγίζει γίνεται χρυσός και χιλιάδες αντιγραφές (the "Kate effect" once again) του κατακλύζουν το εμπόριο και εξαντλούνται αμέσως μόλις εμφανιστούν στα καταστήματα όλου του πλανήτη. 

Σύμφωνα με τα Αγγλικά ταμπλόιντ, η αξία της γκαρνταρόμπας της, από την ημέρα του γάμου της μέχρι και ένα χρόνο μετά, ανέρχεται σε 105.000 λίρες Αγγλίας, έχοντας υπολογίσει ένα προς ένα την αξία όλων των ρούχων, κοσμημάτων και αξεσουάρ, με τα οποία έχει εμφανιστεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. 


Φόρεμα Jenny Packman, η αξία του οποίου εκτιμάται γύρω στις 2.000 λίρες
 Από φούτερ ZARA αξίας 9,99 έως το υπέροχο γκρι floral φόρεμα των 6.000 λιρών, η Kate ξέρει πως να ικανοποιεί τη δίψα των fashionistas, να δείχνει κομψή, αλλά και να κάνει τον κόσμο να πιστεύει οτι κατά βάθος είναι ένα απλό κορίτσι που ψωνίζει στα ίδια μαγαζιά που ψωνίζουν και οι (χαμηλόμισθες) Εγγλέζες. 
Την επόμενη μέρα του γάμου της επέλεξε
να φορέσει  ένα φόρεμα ZARA, αξίας 49,99
Με ZARA φόρεμα αξίας 69.00 λιρών
Το γκρι floral φόρεμα, το οποίο πιθανώς είναι το
ακριβότερο ρούχο με το οποίο έχει εμφανιστεί μέχρι
σήμερα η μελλοντική Βασίλισσα της Αγγλίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απλότητας και μετριοφροσύνης της είναι το γεγονός οτι συχνά "ανακυκλώνει" τα ρούχα της, είτε φορώντας για δεύτερη ή τρίτη φορά κάποιο παλτό, φόρεμα ή παπούτσια, είτε ανταλλάσσοντας ρούχα με τη μητέρα και την αδελφή της.

Οι αγαπημένες, της Kate, LK Bennett nude γόβες














Το φόρεμα των 6.000 λιρών θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει... βγάλει τα λεφτά του! Το ίδιο και το μπεζ καπέλο της μεσαίας φωτογραφίας.  
Το ροζ Emilia Wickstead φόρεμα, αξίας 1.200 λιρών έχει φορεθεί ήδη δύο φορές.


Carol Middleton- 2010

Kate Middleton- 2012


Το παραμύθι της κοινής θνητής που έγινε πριγκίπισσα ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας και μας έδωσε ελπίδες ότι όλα είναι πιθανά. Η "Waity- Katie" έγινε από μεσοαστή, πριγκίπισσα, με δεδομένη την προοπτική της κατάκτησης και του τίτλου της Βασίλισσας της Αγγλίας. 



Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις είναι άριστες. Η Kate Middleton έχει δικαιωματικά ήδη στεφτεί Βασίλισσα της... μόδας!

by Βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου