Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Καλά μας μπάνια!

Του Αγίου Πνεύματος κάνουμε παρτοπαράδοτα το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα! 
Για να τηρήσουμε κι εμείς την παράδοση βρεθήκαμε σήμερα σε παραλία της Αττικής για να κάνουμε το πρώτο μπάνιο μας για φέτος.




Το νοτιαδάκι που φυσούσε χάριζε στο ήρεμο νερό τις αντιαισθητικές φουσκάλες στην επιφάνεια, που όλοι έχουμε παρατηρήσει ακόμα και στα πιο καθαρά νερά και μας αποτρέπουν από το να μπούμε μέσα. Τις αγνοήσουμε και βουτήξαμε! Τσάμπα είχαμε κάνει τον κόπο να φτάσουμε μέχρι την παραλία;



Παιδάκια να φωνάζουν τις μαμάδες τους, μαμάδες να φωνάζουν τα παιδάκια, οικογένειες Ιταλών, Γερμανών και άλλων τουριστών να τρώνε υγιεινά σνακ (φρούτα, σαλάτες, χυμούς) παρέες αγοριών να κάνουν βουτιές από τα βράχια, παρέες κοριτσιών να βγάζουν φωτογραφίες, παρέες μεσήλικων να συζητάνε για τις μειώσεις των μισθών τους, παππούδες και γιαγιάδες να αλλάζουν τα εγγόνια τους κάτω από την ομπρέλα, μπαμπάδες να κυνηγούν μπάλες στην παραλία, ζευγάρια να παίζουν ρακέτες εκεί που σκάει το κύμα, κυρίες να διαμαρτύρονται για το θόρυβο που κάνουν οι ρακέτες- μία τυπική ελληνική παραλία, η οποία τόσο μας είχε λείψει από το τελευταίο μας μπάνιο στα μέσα του Σεπτέμβρη! Σα μουσική ακουγόταν ο θόρυβος που έφτανε από την παραλία και τη θάλασσα στα αυτιά μας μετά από 8 ολόκληρους μήνες!
Τίποτα δε μπορούσε να μας χαλάσει τη διάθεση- το καλοκαίρι είναι εδώ!







Παρατηρώντας τον κόσμο καθισμένοι στην πετσέτα μας, όμως, υπήρξε ένα γεγονός που μας κίνησε το ενδιαφέρον ώστε να το μοιραστούμε μαζί σας.
Συνειδητοποιήσαμε ότι παρά τις προτροπές των γιατρών και τις προειδοποιήσεις από τα ΜΜΕ, υπάρχουν ακόμα Έλληνες, οι οποίοι δε χρησιμοποιούν αντιηλιακό. Πολλοί ήταν οι άντρες που στην προτροπή της συνοδού τους να τους βάλει αντιηλικό αρνούνταν και πολλές περισσότερες οι γυναίκες που έμπαιναν στη θάλασσα συχνά για να δροσίζονται χωρίς να ανανεώσουν ούτε μία φορά το αντιηλικό τους, παρά το γεγονός ότι δεν κάθονταν στη σκιά μιας ομπρέλας. Μία κυρία, μάλιστα, μητέρα δύο παιδιών, προτίμησε βγαίνοντας από τη θάλασσα να εφαρμόσει baby oil στο δέρμα της, παρά αντιηλιακή κρέμα!

Πως μπορούμε να σας πείσουμε ότι η χρήση αντιηλιακού επιβάλλεται, παρά είναι προαιρετική; 
Ίσως αν σας υπενθυμίσουμε ότι η μόδα, η οποία προωθείται από το Hollywood θέλει ηθοποιούς πιο «εύθραυστους», με ανοιχτόχρωμο δέρμα; Η προσελάνινη επιδερμίδα είναι μόδα τα τελευταία χρόνια. Ηθοποιοί όπως οι Ann Hathaway, Nicole Kidman, Cate Blanchett, Kristen Stewart, Emma Stone, Cillian Murphy, Robert Pattinson, Ewan McGregor, Paul Bettany υποστηρίζουν τέλεια το ανοιχτό χρώμα του δέρματός τους και επανέφεραν τη μόδα των πιο λευκών επιδερμίδων.



                  
                      
Μη μας παρεξηγήσετε, μας αρέσουν οι «ηλιοκαμένες» επιδερμίδες. Ακτινοβολούν υγεία, δίνουν εξωτικό χαρακτήρα, καλοκαιρινή διάθεση, μας κάνουν να δείχνουμε πιο αδύνατοι και καλύπτουν μικρές ατέλειες του δέρματός μας. Αλλά αν πρέπει να βάλουμε το δίλημμα ομορφιά ή υγεία είναι δεδομένο ότι διαλέγουμε υγεία.

Όσο σκουρόχρωμοι κι αν είστε, χρησιμοποιήστε αντιηλικό σε μορφή κρέμας, αφρού ή ακόμα και λαδιού με δείκτες προστασίας από τη UVA και τη UVB ακτινοβολία. Κι αν είσαστε πάντα οι πιο άσπροι της παραλίας (όπως εμείς) ξεκινήστε τα μπάνια σας με αντιηλιακές κρέμες υψηλού δείκτη προστασίας από τη UVA και τη UVB ακτινοβολία και μειώστε το δείκτη όσο συνηθίζει το δέρμα σας στον ήλιο και αποκτάτε χρώμα.

Και καλά μπάνια!


by Βανίλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου